Huawei’den “ABD, gücümüzü hafife alıyor” açıklaması!

Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei, ABD’nin şirketi kara listeye almasına “ABD, gücümüzü hafife alıyor” şeklinde cevap verdi.
Zhengfei, “Huawei’nin 5G’si kesinlikle etkilenmeyecek. 5G teknolojisi açısından bakıldığında diğerleri Huawei’ye iki ya da üç yıl içinde yetişmeyi başaramayacak. Kendimizi ve ailelerimizi, dünyanın tepsinde olma idealimiz için feda ettik. Bu ideale ulaşmak, eninde sonunda ABD ile çekişme yaratır” ifadelerini kullandı.
TRUMP’TAN BİR DİZİ YASAK
Geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump, ulusal güvenlik riski teşkil ettiğine inanılan yabancı telekomünikasyon şirketlerinin Amerikalı firmaların teknolojilerini kullanmasını yasakladı.
Ancak bugün Ticaret Bakanlığı Huawei’ye uygulanan ticari kısıtlamaların ‘bazılarını’ 90 günlüğüne askıya aldığını duyurdu. Buna göre geçiş süreci boyunca Huawei, dünya çapındaki operasyonlarının etkilenmemesi için ABD’de üretilen kimi ürünleri satın almaya devam edebilecek.
‘FAZLA ETKİSİ OLMAZ, BİZ HAZIRIZ’
Bu erteleme kararını da değerlendiren Ren Zhengfei, “ABD’nin 90 günlük geçici izninin bizim üzerimizde fazla etkisi olmaz. Biz hazırız” dedi.
İZOLE OLAMAYIZ
Huawei cihazlarında kullanılan mikroçiplerin yarısının ABD’den alındığını diğer yarısının ise Çinli bir firma tarafından üretildiğini söyleyen Zhengfei, “Dünyadan izole olamayız. ABD’nin çiplerinin aynısını da yapabiliriz, ama bu onları artık almayacağımız anlamına gelmez” diye konuştu.
2011 yılından beri Huawei’nin Amerikan pazarına girmemesi için mücadele yürüten Washington, Çinli teknoloji devini ABD’den teknoloji çalmakla ve casusluk yapmakla suçluyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın