İmamoğlu:Bir kanala çıkmakla insanlar itham edilmez

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ iddialarına cevap verdi. İmamoğlu, “Bir kanala çıkmakla insanlar itham edilmez. Benimle uğraşacağınıza Ankara’da işinize bakın.” dedi.
CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen ‘FETÖ’ imasına yanıt verdi. İmamoğlu, “Bir kanala çıkmakla insanlar itham edilmez. Ben hayatımda FETÖ’yü övmedim. Benimle uğraşacağınıza Ankara’da işinize bakın.” dedi.
31 Mart’ta İBB Başkanı seçilen ancak YSK’nın 6 Mayıs tarihli kararıyla mazbatası geri alınan CHP’li İmamoğlu, Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programına konuk oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle ilgili ‘Samanyolu TV’de çalıştı’ ifadelerine yanıt veren İmamoğlu, şunları söyledi:
FETÖ’YE PARA TOPLAMADIM
“Ben hayatım boyunca paramı kendi işimden kazandım. Spor yorumculuğu yaptım birçok kanalda. CNN Türk, NTV, Samanyolu TV, TVNET’e çıktım. Oralarda çalışmadım, konuk olarak davet edildim. Ama ben Samanyolu’nun açılışına davet edilmedim, para toplamadım. Spor programına katılan bir sürü spor muhabiri var. Trabzonspor Başkanı da çıktı. Bir kanala çıkmakla insanlar itham edilmez. Ben hayatımda FETÖ’yü övmedim, hayatımda bir kelime bulamazlar. Bu ülkenin sıkıntıları var. Benimle uğraşacağınıza Ankara’da işinize bakın. Allah’ın bir kulu kazanacak bunu. Biz demokrasinin namusunu kurtarmak için çalışıyoruz. Bu kavramlarla siyaset üretmenin bir anlamı yok. İnsanlara moral vermek için çalışıyorum. Şu darboğazı seferberlik kavramı ile aşmalıyız.
İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal eden YSK’nın gerekçeli kararına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:
KARAR BANA GÖRE YOK HÜKMÜNDE
“200, 214 sayfa sızdırıldı herhalde, tabii şu tarafı var, yeni gerekçeleri yazmak oradaki üyelerin işi. Bize göre demokrasiyi mahvettiniz ama neticede bir karar verdiniz, o karar net. Şimdi yeni gerekçeleri oraya yazmak o 7 üyenin işi mi? İşi derken siz itiraz edenlerin nesisiniz? Benim zihnimde bu karar yok hükmünde olduğundan her şeyi yazabilirler.”
İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle şöyle:Binali Yıldırım’a soruyorlar, ‘Çaldılar’ diyor. Kim çaldı CHP mi yok, kim çaldı? Böyle bir süreçte çaldılar diyerek yalan söylüyorsunuz. Süreç belli, kamu görevlileri konusunda iddianız var ama bize çaldılar diye bir sıfat yerleştirmeye çalışıyorsunuz. O kelimeyi yazarak, bizlerin fotosunu koyarak yazık değil mi? Ben çalmak bilmem, benim işim değil, benim işim insanların gönlünü çalmak.
BİNALİ YILDIRIM’IN SÖZLERİNE YANIT
Binali Yıldırım’ın ‘Büyükşehir pusulası verilmedi’ sözlerinin anlaşılacak tarafı yok. Bunların skeçleri yazılır, oynanır, insanlar gülsün diye. Verdikleri şikayetler arasında böyle bir şey yok. Siz Türkiye’ye mal olmuş insanlarsınız. Tanınmak bana sorumluluk kattı. Her cümlenize çok dikkat etmeniz gerek.
Siz geliyorsunuz tipinizden anlaşılıyor ve size pusula verilmiyor. Olacak şey değil. İBB’de daha fazla oy kullanılmış. Siz mühendislik okumuşsunuz söylediğiniz şeye önce siz inanacaksınız milyonlarca insan sizi izliyor. Yazık değil mi siz insanları aldatıyorsunuz. Bu yalana insanları ikna etmeye çalışıyorsunuz. 31 Mart öncesi başka bir Yıldırım vardı, 31 Mart sonrası başka bir Yıldırım var. Bir tarafta sempatik olduğu düşünülen bir kişi ama bir tarafta ‘çaldılar’. Kim çaldı izah edin.
ANKARA’DAKİ İŞİNİZE BAKIN
Ben hayatım boyunca bütün paramı kendi işimden kazandım. Başka bir yerde çalışmadım ben. Spor yorumculuğu yaptım birçok kanalda. CNN Türk, NTV, Samanyolu TV, TVNET’e çıktım. Oralarda çalışmadım, konuk olarak davet edildim. Ama ben Samanyolu’nun açılışına davet edilmedim, para toplamadım. Spor programına katılan bir sürü spor muhabiri var. Trabzonspor Başkanı da çıktı. Bir kanala çıkmakla insanlar itham edilmez. Ben hayatımda FETÖ’yü övmedim, hayatımda bir kelime bulamazlar. Bu ülkenin sıkıntıları var. Benimle uğraşacağınıza Ankara’da işinize bakın. Allah’ın bir kulu kazanacak bunu. Biz demokrasinin namusunu kurtarmak için çalışıyoruz. Bu kavramlarla siyaset üretmenin bir anlamı yok. İnsanlara moral vermek için çalışıyorum. Şu darboğazı seferberlik kavramı ile aşmalıyız.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın