Katil ABD, Türk askerinin eğitim alacağı üssü yaptırım listesine aldı

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türk askerlerinin S-400 eğitimi alacağı Rusya’daki Gatchina üssü de yaptırım listesine alındı.
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Christopher A. Ford imzasıyla yayınlanan Washington’un yeni yaptırım listesinde, Rusya’da karadan havaya füze eğitimi veren Gatchina Üssü de yer aldı. Yaptırım listesinde sadece Gatchina Üssü değil, karadan havaya füze sistemi eğitimi vermek üzere yerine kullanılacak tüm üslerin ve bağlı kurumların da dahil olacağı ayrıca ifade edildi. ABD böylece, Rusya’nın eğitimleri Gatchina yerine başka bir üsse ya da tesise kaydırması halinde, kullanılacak tüm yeni mekanların da listede olacağını açıklamış oldu.
TÜRK ASKERLERİ EĞİTİME GİDECEKTİ
Rus haber ajansı TASS, 7 Mayıs’ta yayınlanan haberinde diplomatik bir kaynağa dayanarak, “Mayıs ayı sonunda, yaklaşık 100 Türk askeri, anlaşmaya göre 2019’da teslim edilecek olan S-400 hava savunma sistemlerini kullanmak üzere Rusya’da bir askeri üstte eğitime başlayacağını” bildirmişti. Haberde, eğitimin yaklaşık 5 ay süreceğini de belirtilmişti.
SON İKİ HAFTA SÜRE
Amerikan haber kanalı CNBC’de dün ismini açıklamadığı kaynaklara dayanarak, ABD’nin Türkiye’ye S-400 füze savunma sistemini satın alıp almama kosunuda nihai kararını vermesi iki hafta süre tanıdığını duyurdu.
AKAR “YAPTIRIM GELEBİLİR” DEMİŞTİ
Dün gazetecilerle konuşan Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400’lerin gelmesinin ardından ABD’nin yaptırım uygulayabileceğini gündeme getirmişti. Akar, önümüzdeki aylarda S-400’ün gelmesinin ardından ABD’nin CAATSA yaptırımlarının devreye girmesi halinde neler yapabileceğinin hesabını yaptıklarını belirterek, “Türkiye CAATSA yaptırımlarının hayata geçmesine yönelik de hazırlık yapıyor” demişti.

S-400 sisteminin geldiğinde konuşlanacağı yer konusunda çalışıldığını belirten Akar, “Bu bataryanın en öncelikli yere konuşlandırılması gerekiyor, bu konuda çalışılıyor. S-400 ve F-35 gibi iki sistemin birbirini etkilemeyecek şart ya da mesafenin belirlenmesini için çalışma yapılmasını istiyoruz” ifadesini kullanmıştı. Akar, “S-400 eğitimleri için Rusya’ya askeri personel gönderdik, gönderiyoruz, göndereceğiz… Önümüzdeki aylarda da gitmeye devam edecekler” diyerek ve Rus askeri personelin de Türkiye’ye gelebileceğini belirtti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın