Sol bacağından vurulan ünlü gazetecinin failleri henüz yakalanmadı

Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli, kızı ile torununun gözleri önünde dün silahlı saldırıya uğradı. Gözü dönmüş saldırgan olaydan sonra kaçmayı başarırken, polisin olayı kim veya kimlerin gerçekleştirdiğini araştırmak için özel ekip kurulduğunu bildirildi.

İğrenç olay, dün sabah saat 08.20 sıralarında Adana merkez Seyhan ilçesi Evren Siteleri önünde meydana geldi. İddiaya göre, Egemen Gazetesi kurucusu Hakan Denizli, işyerine gelmek üzere kızı Sıla Başak ve torunu Ayaz ile birlikte otomobiline bindi. Bu sırada, Hakan Denizli, aynadan kendilerine doğru yaklaştığını gördüğü saldırgandan korunmak için otomobilin camını kapatmak istedi. Ancak saldırgan kendisinden önce davranıp aracın ön camından uzattığı silahla Denizli’yi sol bacağından vurdu. Denizli, kızı ve torunun gözleri önünde silahla yaralanıp araçtan yere düştü. Aynı zamanda Egemen Gazetesi imtiyaz sahibi Sıla Başak’ın bağırması üzerine çevredekiler, sağlık ekipleri ile polisi aradı. Torunu 4 yaşındaki Ayaz ise bu sırada “Dedem öldü” diyerek ağladı. Acil yardım ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Seyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hakan Denizli, burada ameliyata alındı. Bacağına iki kurşun isabet ettiği belirlenen Denizli’nin sağlık durumu iyi olduğu bildirildi.

DEHŞET DOLU SANİYELERİ ANLATTI

Egemen Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sıla Başak, yaşadığı dehşet dolu anları şöyle anlattı: “İşyerine gelmek üzere aşağı indik, oğlumla birlikte araca bindikten sonra bir müddet ilerledik ardından 25-30 yaşlarında, beyaz üzerine pembe ve mavi çizgili gömlekli bir kişi otomobile yaklaştı. Babam şüphelenip camı kapatmaya çalıştı ancak şapkalı saldırgan elindeki tabancayla babamı vurdu. Neye uğradığımızı şaşırmıştık. Bağırmaya başladım, seslerime çevredeki komşularımız koştu. Ambulans ve polis çağırdılar. Ben de yakınlarımıza haber verdim. Saldırganların bir an önce yakalanıp gereken cezaya çarptırılmasını istiyoruz. Oğlumla birlikte yaşadığımız korku dolu anlarını anlatamam” dedi.

Bu arada, olayı duyan Denizli’nin yakınları ile sevenleri Seyhan Devlet Hastanesi’ne akın etti. Denizli’nin silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili Adana Barosu, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Türkiye Gazeteciler Sendikası da açıklama yaptı.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, olayın yaşandığı andan itibaren saldırganın yakalanmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Demirtaş, “Emniyet müdürlüğümüzce olayla ilgili özel ekip oluşturuldu. Bu ekip, olayı araştırıyor. Başta Sayın Hakan Denizli olmak üzere tüm basın camiasına geçmiş olsun” dedi.

POLİS SALDIRGANIN ENSESİNDE

Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Egemen Gazetesi kurucusu Hakan Denizli’ye yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişiyle ilgili güvenlik kamerası kayıtları olduğunu belirterek, “Failin görüntüleri elimizde özel ekip oluşturduk, saldırganı en kısa zamanda yakalayıp adalete teslim edeceğiz” dedi.

ASLA KABUL EDİLEMEZ

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, Gazeteci Hakan Denizli’ye yapılan menfur saldırıyı kınadı. Küçük, “Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında eleştiri hakkını kullananlara yönelik gerekçesi ne olursa olsun kim veya kimler tarafından yapılırsa yapılsın bu menfur saldırı asla kabul edilemez.” dedi. Küçük, bu vahim olayda saldırganın ve varsa arkasında olanların bir an önce yakalanıp yargıya teslim edilmesini istedikleri belirtti.

FAİLLER BİR AN ÖNCE YAKALANMALI

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, saldırının faillerinin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesi gerektiğini bildirdi. Sözütek, Seyhan Devlet Hastanesi’nde başarılı bir ameliyat geçiren Hakan Denizli’nin yakınlarını da telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Sözütek, “Bu saldırı, düşünceye, ifade özgürlüğüne, bağımsız ve tarafsız basına, halkın haber alma özgürlüğüne kentimizin vicdanına yapılmış bir saldırıdır. Gazeteci arkadaşımıza evinin önünde gerçekleştirilen bu saldırıyı, yapan ve yaptıranların yakalanması, devletin ve kentimizdeki yetkililerin görevleridir. Failler bir an önce yakalanmalı ve adalete teslim edilmelidir.”

TGS’DEN SALDIRIYA TEPKİ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, gazetecilere yönelik saldırıları kaygıyla izlediklerini belirterek, “Saldırganlar bulunmadıkça, hesap sorulmadıkça bu tehditlerin arttığını, dozajının yükseldiğini ibretle gözlüyoruz. Ne yazık ki, bu saldırıları sonlandırması gerekenler, saldırganları yakalayıp adalete teslim etmesi gerekenler de olan biteni bizimle birlikte izliyorlar” dedi.

 Bu saldırıların doğrudan devlete ve millete meydan okumak anlamı taşıdığına dikkat çeken Büyükkaya, “Bu ‘Sizin adaletinizi de kanunlarınızı da tanımıyorum.’ demektir. Kimden ve nereden gelirse gelsin, bu saldırıları hafifletecek, haklı kılacak bir gerekçe yaratılamaz. Kızının ve torununun yanında silahla yaralanan Egemen Gazetesi kurucusu Hakan Denizli’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırgan ve arkasındakilerin bir an önce ortaya çıkarılarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın