Amazon’da 37 milyar dolarlık boşanma davası!

Amazon’un kurucusu ve dünyanın en zengini kabul edilen 55 yaşındaki Jeff Bezos’tan boşanması sonrası yaklaşık 37 milyar dolarlık servetin sahibi olan 48 yaşındaki MacKenzie Bezos, mirasının yarısını bağışlayacağını açıkladı.

Bezos, yaptığı yazılı açıklamada, boşanmadan elde ettiği 37 milyar dolarlık servetin yarısını, ”Giving Pledge” adlı hayır hareketine bağışlayacağını duyurdu.

Paylaşmak için “orantısız miktarda parası olduğunu” belirten Bezos, “Kasam boşalana kadar yardımlarımı yapmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

MİLYAR DOLARLIK BOŞANMA SÜRECİ

Amazon’un kurucusu ve dünyanın en zengini kabul edilen 55 yaşındaki Jeff Bezos’tan boşanan MacKenzie Bezos, yaklaşık 37 milyar dolarlık servetin sahibi olmuştu.

Çift boşanma anlaşmasında, MacKenzie’nin, dünyanın en değerli markası konumundaki internet perakende satış devi Amazon’da 35,6 milyar dolar değerinde hissesini koruması konusunda mutabık kalmıştı.

Jeff Bezos’un Seattle’da 1994’te evlerinin garajında kurduğu Amazon’un ilk çalışanlarından biri yazar eşi MacKenzie olmuştu. 1993’te evlenen çiftin 4 çocuğu bulunuyor.

Forbes dergisine göre, Amazon’daki hisseleri, MacKenzie Bezos’u dünyanın en zengin 3. kadını yaparken, Jeff Bezos dünyanın en zengin kişisi olmayı sürdürecek.

Jeff Bezos’un sadece Amazon’daki hisseleri 107 milyar dolar değerinde.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın