Binali Yıldırım: İmamoğlu’nun yaptığı basitliktir

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun “Binali bey ortak yayın için sorulacak soruları istemiş” açıklamasına sert cevap verdi: Varsa elinde kanıt ispatlasın yoksa da özür dilesin. Yalan söyleme üzerine kurulu çirkin bir siyaseti İstanbullular hak etmiyor. Bunun adı basitliktir.
Binali Yıldırım’ın Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:
CHP adayı biraz önce ortak canlı yayınla ilgili “Binali Yıldırım soruları istemiş bana bilgi geldi” diyor. Sonra da kendisine tarafların yalanlaması iletildiğinde “öyle değilse yanlış anlamışım” diyor.
Varsa elinde kanıt ispatlasın yoksa da özür dilesin. Yalan söyleme üzerine kurulu çirkin bir siyaseti İstanbullular hak etmiyor. Bunun adı basitliktir.
BİNALİ BEY SORULARIN GÖRÜŞÜLMESİNİ İSTEMİŞ
Ekrem İmamoğlu, NTV’deki programda ortak yayınla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:
İçerikle ilgili sunan kişinin özgün kalması zorunda ve gündemi toparlayıcı zihinlerde 31 Mart günü dahil olmak üzere zihinlerde hangi soru varsa sorulmasından yanayım. Bir sınırlamanın gazetecinin oradaki duruşuna ters olacağı kanaatindeyim. O özgürlüğünün ve özgünlüğünün korunmasından yanayım. Asla bir sınırlama olmasından yana değilim. Bana soruları yollamasa da olur bu kadar net söylüyorum. Kendileri nasıl hazırlıyorlarsa elbetteki eşitliğin korunması halinde. Ama sanıyorum Sayın Yıldırım, soruların görüşülmesini talep etmiş. Yani biz müdahale eden değil sadece gözetleyen konumda olalım. İstanbul’un dününü yarınını, 31 Mart öncesini sonrasını, 6 Mayıs sürecini, 18 günlük süreci hepsini konuşalım istiyorum.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MEB Bakanı Yusuf Tekin Adana’da açıkladı: Ebeveynler artık okula randevu ile gelecek

Adana’da düzenlenen İl Eğitim Yöneticileri toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Arsa var, bütçe …

Bir yanıt yazın