Karamollaoğlu’nun “pasaportum iptal edildi” açıklamasına yalanlama!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında pasaportunun iptal edildiğini açıkladı. Karamollaoğlu, “İsmimin başına ‘terör’ ifadesi eklenerek pasaportum iptal edildi” dedi. Olayın yaklaşık 1 yıl önce yaşandığı öğrenilirken, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Twitter hesabından açıklama yaptı.
Halk TV’de programa katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir süre önce yurt dışında çıkmak için pasaportunu yenilemek üzere nüfus müdürlüğüne gittiğini ancak kendisine pasaport verilmediğini, gerekçe olarak isminin terörle iltisaklı isimler arasında göründüğünün söylendiğini açıkladı.
Karamollaoğlu, “İsmimin başına ‘terör’ ifadesi eklenerek pasaportum iptal edildi” ifadelerini kullandı.
Olayın bir yıl önce yaşandığı öğrenildi.
PASAPORT AKTİF AÇIKLAMASI
Öte yandan konuyla ilgili Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’na pasaport verilmediği iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.
Açıklamada, “Genel Müdürlüğümüz sistemlerinde Sayın Karamollaoğlu’na ilişkin herhangi şerh ve kayıt söz konusu olmayıp, kişinin 6 Temmuz 2018 tarihinde başvurusu üzerine adına 13 Temmuz 2018-10 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli diplomatik pasaport düzenlendiği, 12 Temmuz 2018 tarihinde kendisine teslim edildiği ve pasaportunun aktif olduğu tespit edilmiştir.” ifadesine yer verildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın