İdlib’de ateşkes sağlandı! Türkiye ile Rusya arabulucu oldu

Suriye’yi kan gölüne çeviren işgalci güçlerin hevesleri kursaklarında kaldı. Türkiye ile Rusya’nın arabulucu olduğu İdlib’de ateşkes sağlandı.
Türkiye ve Rusya’nın arabuluculuğunda İdlib’de ateşkes sağlandı. Reuters Haber Ajansı, Rus medyasına dayandırarak, ‘Türkiye ve Rusya’nın arabuluculuğunda İdlib’de ateşkesin sağlandığını’ duyururken, Rus medyası da “Türkiye ve Rusya’nın arabuluculuğunda İdlib’de ateşkesin sağlandığını” duyurdu.

Rus resmi haber ajansı Ria Novosti’de yer alan habere göre, konuyla ilgili açıklama yapan Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Viktor Kupçişin, anlaşmanın Türkiye ve Rusya’nın aracılığıyla hayata geçirildiğini belirtti.

Askeri yetkililerin açıklamalarına göre, anlaşma bugün yani 12 Haziran’da yürürlüğe girdikten sonra bölgede açılan ateş oranında ciddi anlamda düşüş sağlandı. Merkez Hama’da sadece 2 ateşkes ihlali tespit edildi ve varılan anlaşma uyarınca Suriye hükümet güçleri karşı ateş açmadılar.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul’da

İstanbul Havalimanı’na iniş yapan Steinmeier, Vali Gül tarafından karşılandı. Almanya Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ziyaretinin ayrıntıları belli …

Bir yanıt yazın