Hewson: F-35 konusunda ABD’nin yönlendirmesini izleyeceğiz

Ankara-Washington hattında gerilime neden olan F-35’lerin üretici şirketi Lockheed Martin’in CEO’su Marillyn Hewson “Türk şirketler, siparişler üzerine çalışmaya devam ediyor” dedi. Yeni siparişler için de Hewson “Lockheed, Türkiye’ye yeni sipariş verilip verilmeyeceği konusunda ABD hükümetinin yönlendirmesini izleyecek” ifadelerini kullandı.
ABD-Türkiye hattında S-400 ile F-35 gerilimi devam ederken, F-35’lerin üreticisi Lockheed Martin’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Lockheed Martin’in CEO’su Marillyn Hewson, Paris’te düzenlenen bir etkinlikte Financial Times’a değerlendirmelerde bulundu.
Financial Times’ın haberine göre, Hewson, şirketinin Türkiye’deki icraatları hakkında yorum yapmaktan çekindi. Lockheed Martin’in CEO’su, aralarında Türkiye’nin de olduğu farklı ülkelerin ortak olarak ürettiği ve Türkiye’nin de iniş takımları ile birlikte uçağın gövdesini ürettiği F-35’lerin üretiminin devam ettiğini söyledi.
“ABD HÜKÜMETİNİN YÖNLENDİRMESİNİ İZLEYECEĞİZ”
Hewson “Üretim zincirinde olabilecek herhangi bir riski en aza indirme seçenekleri üzerine değerlendirme yapıyoruz” dedi. Türkiye’deki tedarikçilerin F-35’lerin siparişi üzerine çalıştığını dile getiren Hewson, şirketin Türkiye’ye yeni sipariş verip vermeyeceği konusunda da net bir açıklama yapmadı.
Hewson “Lockheed, Türkiye’ye yeni sipariş verilip verilmeyeceği konusunda ABD hükümetinin yönlendirmesini izleyecek” dedi.
“TÜRK ŞİRKETLERİ PARÇA ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR”
Locheed Martin yapımı F-35 programı yöneticisi Greg Ulmer de ABD hükümetinin, Türkiye’yi F-35 programından kademeli olarak çıkarmaya başlama planlarının bu yıl Locheed üretimini etkilemeyeceğini belirtti.
Reuters’a konuşan Ulmer, Ankara’nın Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini satın alma planları nedeniyle yaşanan anlaşmazlığa rağmen, Türk şirketlerinin F-35 parçaları üretmeye devam ettiklerini söyledi. Ulmer ayrıca Raytheon Co ve United Technologies’in önerilen birleşmesinin F-35 programını etkileyebileceği veya kar marjını baskılayabileyeceği konusunda “endişesi olmadığını” belirtti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın