O saldırıya kınama

Adana Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli’ye kızı ile torununun gözleri önünde gerçekleştirilen alçakça saldırının yankıları sürüyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası; twitter hesabından saldırıyı dünyadaki bütün basın örgütlerine duyururken, Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Gazeteci ve CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş da saldırıyı sosyal medya hesapları üzerinden kınadı. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada ise Denizli’ye yönelik alçakça saldırı için; “Gerekçesi ne olursa olsun görevleri habercilik olan gazetecilere yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz.” denildi.

Adana polisi, silahlı saldırıyı gerçekleştirip kaçan saldırganı arama çalışmalarını sürdürüyor. Gazetemiz kurucusu Hakan Denizli, polise verdiği ilk ifadede, olayın gerçekleştirilmesinde azmettirici rolü olduğunu ileri sürdüğünü birinin ismini verdi. Olayın yaşandığı andan itibaren Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, silahlı saldırı olayıyla ilgili özel ekip kurulup güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini bildirmişti.

DENİZLİ YOĞUN BAKIMDA TUTULUYOR

Olay, 24 Mayıs Cuma günü saat 08.20 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Evren Siteleri önünde yaşandı. Gazetemiz kurucusu Hakan Denizli, işyerine gelmek üzere kızı Sıla Başak ve torunu Ayaz ile birlikte otomobiline bindi. Bu sırada, Hakan Denizli, aynadan kendilerine doğru yaklaştığını gördüğü saldırgandan korunmak için otomobilin camını kapatmak istedi. Ancak saldırgan kendisinden önce davranıp aracın ön camından uzattığı silahla Denizli’yi sol bacağından iki kurşunla vurdu. Denizli, kızı ve torunun gözleri önünde silahla yaralanıp araçtan yere düştü. Acil yardım ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Seyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hakan Denizli, burada ameliyata alındı. Bacağına iki kurşun isabet ettiği belirlenen Denizli, halen yüksek tansiyon ve enfeksiyon riski sebebiyle yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.

DENİZLİ’Yİ YALNIZ BIRAKMADILAR

Alçakça saldırının duyulduğu günden bu yana Hakan Denizli’nin yakınları ile sevenleri kendisini Seyhan Devlet Hastanesi’nde yalnız bırakmadı. Denizli’nin silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Şube Başkanı Salim Büyükkaya da olayı kınayan açıklamalar yaptı. Küçük, Sözütek ve Büyükkaya, olayı gerçekleştiren kişi veya kişilerin yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını istedi.

ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİLERE YÖNELİK SALDIRILARI KINIYORUZ

Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli’nin evinden çıkarken silahlı saldırıya uğrayıp yaralanmasıyla ilgili Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da yazılı bir açıklama yaptı. Cemiyetten yapılan açıklama şöyle: “Gerekçesi ne olursa olsun görevleri habercilik olan gazetecilere yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Adana valimiz Mahmut Demirtaş ve Emniyet Müdürümüz Zafer Aktaş’ın bizzat ilgilendiği olayın faillerinin bir an önce yakalanarak yargıya teslim edilmesini bekliyor, gazetecilerin daha huzurlu ortamda görev yapmasını temenni ediyoruz.”

SABAH, KÜFÜRLÜ KONUŞMAYI YAYINLADI

Öte yandan, Hakan Denizli’nin silahlı saldırıya uğramasına Sabah Gazetesi Güney eki de geniş yer verdi. “Gazeteciyi vurdular” başlıklı haberde, Başkan Zeydan Karalar ile Denizli arasında geçtiği bilinen küfürlü bir konuşmaya da yer verildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Emeklilere özel indirimler ve kampanyalar geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, “PTT AVM’de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde, Türk Hava Yolları’nda, …

Bir yanıt yazın