Öcalan, “CHP Kürtlere yakın olmadı”

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın HDP’ye ‘tarafsız olun’ çağrısının ardından kardeşi Osman Öcalan da TRT Kurdi’ye konuştu. Mektubu yorumlayan Osman Öcalan Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’nun Kürtler için ciddi bir mesaj vermediğini savunarak “Kürtler Öcalan’ı dinleyecek” dedi.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan TRT Kurdi’ye konuştu. Öcalan, ağabeyi Abdullah Öcalan’ın seçim çağrısını yineledi.

Osman Öcalan, kendisine yöneltilen “Abdullah Öcalan İmralı’da bir mektup yazdı ve mektubunda HDP İstanbul Seçimi’nde tarafsız olsun” sözlerine karşılık, “Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı. Kürtler için CHP’nin hiçbir projesi yoktur” ifadelerini kaydetti.

‘KÜRTLER ÖCALAN’I DİNLEYECEK’

“CHP Kürtlere yakın olmadı. Kürtleri ciddiye almadılar ve hesaba dahi katmadılar” diyen Osman Öcalan, CHP’yi eleştirdi ve Kürtlerin Abdullah Öcalan’ı dinleyeceklerini iddia etti.

Öcalan, “Kürtler, Türkiye’den ayrılmak istemiyor ve kesinlikle düşman değiliz ne Türkiye’ye ne de Türklere. Türkiye iyi bir yer, güzel bir yer. Bizim isteğimiz hep birlikte güzel bir yaşam sürmek. Kürtler bu seçimde kesinlikle aktör olmalı” diye konuştu.

‘KANDİL MEŞRUİYETİNİ KAYBETTİ’

Kandil’in kendi meşruyetini kaybettiğini dile getiren Osman Öcalan “Kürtler adına işler yapılıyor. Cemil Bayık ve arkadaşları Öcalan’ın bir çok defa doğruluğunu bir kenara bırakıp reddettiler ve kendi meşruiyetlerini çıkmaza soktular. Onun için diyorum ki bu kesinlikle bir başkaldırış ve kesinlikle meşru değildir. Ve söyledikleri iyi de olsa kötü de olsa kesin olarak meşru değildir. Ve Kürtleri hiçe sayamaz. Konuşmamızda da söyledim biz Öcalan’ı tanıyoruz. Her daim Kürtler Öcalan’ın söylediklerini her şeyden daha çok önemsiyor” ifadelerini kaydetti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın