AK Parti’de beyni ile beden arasında ilişki koptu iddiası

23 Haziran İstanbul seçimlerinde ortaya koyduğu başarılı tahminlerle dikkat çeken Konda araştırma şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, AK Parti’nin beyni ile bedeni arasındaki ilişkinin koptuğunu söyledi.
Yenilenen İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu, yüzde 54,21 oyla seçimin kazananı oldu. Seçim öncesi tahminlerde ise Konda, tam isabet seviyesinde başarı elde etti.
Konda Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır Euronews Türkçe’ye yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarından üç mesaj çıkarılması gerektiğini belirtti.
“AK Parti seçmeninin adalet ve vicdan duygusu zedelenmişti. CHP ve İyi Parti seçmeni ilk kez kazanabilme duygusunu tadarak moral üstünlüğü ele geçirdi. İstanbul’un seçmen kitlesinin üçte biri 30 yaş altı gençlerden oluşuyor ve bu gençler de keyfi uygulamalara itirazlarını oylarıyla göstermek istediler,” diyor Ağırdır.
ÖRGÜTSEL BAĞ KOPTU
Ağırdır’a göre, AK Parti açısından seçimlerde yaşanan oy kaybı, partinin beyni ile bedeni, örgütlerle yerel yönetimler arasındaki ilişki koptu:
“AK Parti’nin bundan sonra örgütsel yenilemeyi başarıp başaramayacağı belirleyici olacak.”
Ancak, Ağırdır, 31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’nun aldığı oylarda belirleyici unsurun kendisinin vaatleri değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin muhalefete karşı kullandığı dil olduğunu düşünüyor:
“Şimdi yeni eklenen oylar ise, gençlerden, HDP’li ve CHP’li olan ancak bir önceki seçimlerde seçimi kazanma umudu olmayıp sandığa gidenler ve az bir kısım da MHP’li seçmenlerdendi.”
Bahçeli de Erdoğan da Millet İttifakı’nın terör örgütlerinin zihniyetinden destek aldığını iddia etmişti. Ayrıca İmamoğlu’nun “Pontus” ve “Yunan” kökenleri olduğuna dair iddialar da seçime sayılı gün kala yoğun tartışmalara yol açmış, İstanbul’da yaşayan Karadenizli muhafazakar-milliyetçi seçmen nezdinde etki yaratmayı hedeflemişti.
YENİ BİR ÜTOPYA GEREKLİ
Bununla birlikte, Ağırdır’a göre, İmamoğlu’nun başarısının ardından ortaya çıkan potansiyeli kaldıraca dönüştürmede CHP’nin atacağı adımlar önümüzdeki dönemde kritik önemde. Zira bu başarı “çantada keklik” olarak görülmemeli.
Ağırdır, CHP’nin yeni bir başarı üretme şansının, Türkiye’nin farklı kutuplarına seslenme yeteneğiyle ilintili olduğunu düşünüyor.
“Karşımızda bölünmüş, kutuplaşmış üç adet Türkiye var. Muhafazakarlar, Kürtler ve sekülerlerden oluşan bu üç Türkiye’nin de ihtiyaçları, talepleri var. Bir ütopyaya, bir ideale ihtiyaç duyuyorlar. Üç Türkiye’nin de bir arada yaşayabildiği bu toplumsal uzlaşıyı kim üretirse artık o parti kazanacak,” diyor Ağırdır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın