Erdoğan: Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda açıklama yaptı. Erdoğan, Osman Öcalan’ın TRT Kürdi kanalında canlı yayına bağlanmasıyla ilgili soruya, ‘Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığı bilmiyorum. TRT Kürdide program yapmışsa bunu TRT’deki arkadaşlarımız bilirler onlara güveniyorum” yanıtı verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

“Ticaret konusunda başından beri korumacılığa ve serbest ticaretin önemine dikkat çektik.”

“Mülteciler konusunu G-20’de gündeme taşıyoruz. İşbirliğinin arırılması konusunda fikirlerimizi sunacağız.”

“Terörizmin finansmanın önlenmesi önem verdiğimiz konulardan biri.”

“Zirve kapsamında sağlık, istihdam, tarım ve sürüdürülebilir kalkınma konusunda görüşlerimizi dile getireceğiz.”

“G-20’nin ardından Japonya’da resmi temaslarda bulunacağım. Japon iş insanlarıyla bir araya geleceğiz.”

“Ara Güler adına sergiler düzenliyoruz. Kyoto’daki açılışını da yapacağım.”

“2 Temmuz günü Japonya’nın ardından Çin Halk Cumhuruiyeti’ni ziyaret edeceğim.”
“Çin ile güçlü bir diyaloğun sürdürülmesinde fayda görüyorum. Çin dış ticaretteki en önemli ortaklarımızdan biridir.”

“S-400 konusunda işin bittiğini, artık işin teslim sürecinde olduğunu daha önce de ifade ettik. Bugüne kadar Sayın Trump’la yaptığım görüşmelerde ben yaptırım yönünde hiç izlenim almadım.”

“Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığı bilmiyorum. TRT Kürdide program yapmışsa bunu TRT’deki arkadaşlarımız bilirler onlara güveniyorum.”

“(Parlamenter sisteme dönme çağrısı) Sayın Kılıçdaroğlu, kendi söylüyor kendi dinliyor. Millet kararını verdi bu iş bitmiştir.”

“PYD/YPG’nin terör koridoru olarak belirledikleri yerden onları tamamen derdest ettik.”

SORU-CEVAP

(S-400 konusu) S-400 ile ilgili bugüne kadar birçok kez gerek şahsım, gerek ilgili arkadaşlarım bu konuda işin bittiğini, işin teslim süreci içinde olduğunu ifade ettik. nedense bizim söylediklerimize pek inanılmıyor, bizim dışımızda söylenenler itibar görüyor. Şunu unutmayın. Türkiye bir NATO ülkesidir, ABD de NATO ülkesidir. NATO ülkeleri birbirine yaptırım uygulamaya başladıysa bilemiyorum. Bu güne kadar Trump ile yaptığım görüşmelerde bu izlenimleri almadım. Alt kademelerde bunu dillendiriyorlar. Bu seyahatimizde de Trump ile görüşmemizde bu konuyu tekrar ele alma fırsatımız olacak. B planı C planı… Daha doğmamış çocuğa don biçilmesin. Bunlar saklı kalsın, zamanı gelince ortaya çıkar.

(Kılıçdaroğlu’nun referandum önerisi) Kılıçdaroğlu kendi söylüyor, kendi dinliyor. Yeni yönetim sistemini biz milletimize sunmadık mı? Bundan sonraki süreçte nerede ne gibi aksamalar varsa bunlar giderilecektir. Akşam yat sabah referandum olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Başkanlık sistemini ilk biz deniyoruz. Parlementer siteminin bizi nereye getirdiğini görüyoruz. Bedeller ödedik. Kılıçdaroğlu’nun bu ifadesiyle de hareket edecek değiliz.

(Öcalan’a yapılan ziyaret) Türkiye’de hangi kurum hangi şartlar altında çalışacak bu yasalarla belirlenmiştir. Cezaevinde yatanlara hangi kurum ziyaret için müsade eder, hangi şartlar altında müsade eder bunlar bellidir. Adalet Bakanlığı’na müracat yapılmıştır ve böyle bir adım atılmıştır. Bunla ilgili olarak da bakanlığımız, hatta MİT bu çalışmalarını yaparken, kime, nasıl izin vereceğini yasalara kayıtlı olarak bu adımları atar ve değerlendirmesini de yapar. Onun için kalkıp da muhalefetten şöyle gelen sese bakmaz. Kararını vermiştir. Olay bu kadar basittir.

(Osman Öcalan’ın TRT Kürdi’ye çıkması) Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. TRT’ye müracaat etmiş ve TRT Kürdi’de böyle bir program yapmışsa bunu da TRT’deki arkadaşlarımız bilirler. Ben o kurumdaki arkadaşlarımın da bu hassasiyet içinde adım attıklarına inanıyorum. Bu konuda da onlara güveniyorum. TRT Kürdi’yi kurarken kimse bize “Neden TRT Kürdi’yi kurdunuz?’ demedi. TRT Kürdi’yi kurduğumuza göre de TRT’yi yönetenler tüm hassasiyetleri göz önünde bulundurup adımlarını atarlar ve TRT Kürdi’nin reytingini yükseltmeyi de düşünür, neyin nasıl faydalı olacağını da düşünür ve buna göre de adımlarını atarlar. Buna göre de adımlarını atmışlardır.

(Suriye’deki gelişmeler) Suriye konusunu Sayın Trump’la da Sayın Putin’le görüşmelerimizde de gündeme getireceğiz.

PYD/YPG’nin terör koridoru olarak belirledikleri yerden onları tamamen derdest ettik.

Münbiç’te verilen sözleri tutmaları, işgalcilerin süratle Fırat’ın doğusuna çekilmesi gerekiyor.

(Doğu Akdeniz’deki gelişmeler) Denizlerden çıkabilecek nema neyse Kıbrıs’ta yaşayanların orada hepsinin eşit hakkı vardır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın