Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı kurbanları için Bosna Hersek’te

Bosna Hersek’te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı kurbanları anısına düzenlenen geçit törenine katıldı. Erdoğan, kurbanlar için dua etti ve aracın üzerine çiçekler yerleştirdi. Törenin ardından Erdoğan, kendisine yoğun ilgi gösteren Bosnalılarla fotoğraf çektirdi ve Bosnalı bir teyze ile de sohbet etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı kurbanları anısına düzenlenen geçit törenine katıldı.
Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da yaşanan soykırımın 24’üncü yılında toprağa verilecek 33 kurbanın cenazelerini taşıyan konvoy, başkent Saraybosna’dan Potoçari Anıt Mezarlığı’na uğurlandı.
Törende cenazeleri taşıyan araç, Devlet Başkanlığı Konsey Binası önüne gitti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler ile Bosnalı vatandaşlar burada, soykırım kurbanları için dua etti ve aracın üzerine çiçekler yerleştirdi.
ERDOĞAN İLE CAFEROVİÇ GEÇİT TÖRENİNDE
Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konsey üyeleri Şefik Caferoviç ve Zeljko Komşiç, Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.
BOSNALI TEYZEYLE SOHBET ETTİ
Geçit töreninin ardından Erdoğan, kendisine yoğun ilgi gösteren Bosnalılarla fotoğraf çektirdi.
Bu arada, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, alandan ayrılmadan önce Bakir İzzetbegoviç ve eşi Sebija İzzetbegoviç ile bir süre sohbet etti.
SOYKIRIM KURBANLARI POTOÇORİ’DE DEFNEDİLECEK
Bu sabah Visoko şehrinden hareket eden konvoy, Saraybosna’dan geçerek Potoçari Anıt Mezarlığı’na ulaşacak. Soykırım kurbanları 11 Temmuz’da düzenlenecek cenaze töreninin ardından burada toprağa verilecek.
Srebrenitsa’nın 11 Temmuz 1995’te Ratko Mladiç komutasındaki Sırp askerler tarafından işgal edilmesinin ardından, en az 8 bin 372 sivil Boşnak, ormanlık alanlarda, fabrikalarda ve depolarda hunharca katledilmişti. O dönemde gömüldükleri toplu mezarlardan çıkarılan ve kimlik tespitleri yapılan kurbanlar, her yıl 11 Temmuz’da Potoçari Anıt Mezarlığı’nda düzenlenen törenle toprağa veriliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın