İhtiyarlar Heyeti gerçekten var mı?

Kurtlar Vadisi Pusu dizisi ile ilk olarak öğrendiğimiz İhtiyarlar Heyeti‘nin var olup olmadığı hususunda pek çok komplo teorisi üretildi. Diriliş Ertuğrul dizisinde de Ak Sakallılar olarak karşımıza çıkan bu yapının aslında var olup olmadığı ise merak konusu halinde olmasına rağmen gerek tarihçiler gerekse devlet erkanı tarafından ciddi bir açıklama yapılmadı.
Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde geçen İhtiyarlar Heyetinde heyet üyeleri ile beraber o üyelere başkanlık eden Ak Saçlı bulunuyor. Dizide anlatılan heyetin devletin en üst düzey kimliğine sahip olduğu anlatılmakta. Öyle ki bu heyetin varlığını taa Metehan dönemine dayandırdıkları bilinmektedir.

İhtiyarlar Heyeti Var mı?
Gerçekte böyle bir yapının var olup olmadığını bilemeyiz. Ancak yaşanan bazı siyasi olaylardan varsayım ve çıkarım yapacak olursak böyle bir yapının olması kaçınılmaz. Zira geçmiş dönemlerde ülkeleri hanedanlar yönetirken şimdi ise demokrasi ile yönetilmekte. Hala dünya üzerinde demokrasi ile yönetilmeyen bir çok ülke var. Ancak dünya geneli bu durum farklıdır.

Dönelim Konumuza. Böyle derin bir yapının olup olmadığını Araştırmacı-Tarihçi Yazar Ahmet Şimşirligil’den dinleyelim. Son yıllarda moda olan ve üzerine çokça kitap yazılan derin yapılar üzerine Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Hocayı dinleyelim.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın