Kuzey Irak’a 2. Pençe Harekatı başlatıldı

Kuzey Irak’a 2’nci Pençe Harekatı başlatıldı. MSB’nin açıklamasına göre, teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı Pençe-2 operasyonu düzenleniyor. Kara ve hava unsurları tarafından da desteklenen yeni harekatta komandoların, Hakurk’un güney kesiminde tespit edilen farklı bir bölgeye girdiği belirtiliyor.
Kuzey Irak’ta teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı Pençe-2 Operasyon Planı çerçevesinde yeni bir harekat başlatıldığı açıklandı.
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Pençe Operasyonu’nun başarıyla sürdüğü belirtildi.
ATAK VE İHA’LAR DESTEK VERİYOR
“Elde edilen gelişmeler sonucunda 12 Temmuz 2019 akşamı, Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip saat 22.00’de Irak kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı komando tugaylarımızla Pençe-2 Operasyon Planı çerçevesinde, tespit edilen farklı bir bölgede yeni bir harekat başlatılmıştır” ifadesi kullanılan açıklamada, operasyonun Hava Kuvvetleri, kara ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri ve İHA’ların desteğinde planlandığı şekilde devam ettiği bildirildi.
Açıklamada, “Bu harekat ile Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesine devam edilecektir” ifadesi kullanıldı.
Komandoların, Hakurk’un güney kesiminde tespit edilen farklı bir bölgeye girdiği belirtiliyor.
1’İNCİ PENÇE HAREKATI 27 MAYIS’TA BAŞLATILMIŞTI
Kuzey Irak’a 27 Mayıs’ta da hem karadan hem havadan operasyon başlatılmıştı. ‘Kandil’in Kapısı’ olarak nitelendirilen Hakurk bölgesinde düzenlenen harekatlarda, PKK hedefleri vurulmuş, komando birlikleri hedeflerin imhasına yönelik sızma harekatı gerçekleştirmişti.
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Pençe Operasyon Planı çerçevesinde dün öğleden sonra Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığınca Irak’ın kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere atışlar yapıldığı belirtilmişti.
SAVAŞ UÇAKLARI ATEŞ ALTINDA ALDI
1’inci Pençe Operasyon Planı’nına göre, Pençe Harekatı Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait ateş destek vasıtalarının atışları ile başlamıştı. Öncelikli olarak aralarında Fırtına obüslerinin de bulunduğu ateş destek vasıtaları teröristlerin bulunduğu hedefleri dövmüştü. Top atışlarının ardından bölgeye Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçakları sevk edilmişti. Çeşitli ana jet üs komutanlıklarından kalkan savaş uçakları, belirlenen hedefleri ateş altına almış, hava harekatında tanker uçaklar da görev alırken, harekat SİHA ve İHA’larla da desteklenmişti.
KOMANDOLARDAN BÖLGEYE SIZMA OPERASYONU
Hedeflerin ateş altına alınmasının ardından bölgeye komando birlikleri sevk edilmişti Bölgeye yönelik özel olarak eğitilmiş komandolar helikopterle alana indirilmişti. Gece harekat yapacak şekilde donanıma sahip uzman erbaşlardan oluşan komando birlikleri, hedeflerin imhasına yönelik sızma harekatı gerçekleştirilmişti.
Ateş destek vasıtaları ve savaş uçaklarınca yapılan atışlarla teröristlerce kullanılan mağara, sığınak, barınak ve mühimmat depoları vurulmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın