Rusya: ABD, S-400 gerçeği ile barışmalı

S-400 teslimatında ikinci gün tamamlanırken, sürece ilişkin Rusya’dan bir açıklama daha geldi. Rusya Parlamentosu’ndan Konstantin Kosaçev, S-400 sevkiyatı ile ilgili Rusya ile Türkiye’nin askeri alandaki iş birliğinin kendi kendine yeter durumda olduğunu, ABD’nin de bu gerçekle barışması gerektiğini söyledi.
Rusya Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Uluslararası Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, S-400 sevkiyatı ile ilgili gelen tepkiler için “ABD, bu gerçekle barışmalı” dedi
Kosaçev, Russia Today’e (RT) verdiği demeçte, ABD’nin Türkiye’nin S-400 satın alma kararını sorun olarak gördükleri açıklamasıyla ilgili konuştu.
Kosaçev “ABD her açıklamasında bayağı bir şekilde kendi çıkarlarını öne sürüp müttefiklerine kendi silahlarını almasını dayatıyor. Washington için kendi silahları ile ilgili olmayan tüm anlaşmalar para ve pozisyon kaybı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.
Rusya ile Türkiye arasında askeri alandaki iş birliğinin önemini vurgulayan Kosaçev, Ankara’nın dış baskılara karşı bağımsız olduğunu vurguladı. Kosaçev, “Bu alanda işbirliğimizin kendi kendine yeter durumda olması önemli. ABD’lilerin de bunu kabul edip bu gerçekle barışması gerekiyor” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın