Washington Post: Türkiye, ABD ve NATO’ya meydan okudu

S-400 hava savunma sisteminin ABD’nin tüm tehditlerine rağmen Türkiye’ye teslimatının başlaması dünya medyasında geniş yer buldu. Washington Post ise gelişmeleri, “Türkiye, ABD ve NATO’ya meydan okudu” başlığıyla servis etti.
Washington Post gazetesinde yer alan haberde, “Türkiye ABD ve NATO’nun uyarılarına meydan okuyarak Rus S-400 Hava Savunma Sisteminin ilk sevkiyatını gerçekleştirdi” ifadelerine yer verildi.

Kulisvar.com’dan Raşit Memiş’in aktardığına göre, gelişmeleri ‘sarsıcı’ olarak değerlendiren gazete, söz konusu haberinde şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Savunma Bakanlığı’ndan cuma günü yapılan açıklamaya göre Türkiye’ye, Rus S-400 hava savunma sisteminin sevkiyatı başladı. Söz konusu anlaşma Türkiye’nin NATO müttefiklerini sarsarken, ABD yaptırımlarını tetikleyecek gibi görünüyor.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın