Hamile Uygur kadından yardım çağrısı

Avrupa’ya gitmek için yola çıkan fakat Bosna Hersek’ten sınır dışı edilen 6 aylık hamile Doğu Türkistanlı Rena, kızı Esma ile birlikte İstanbul Havaalanı’nda kaderini bekliyor.
Küçük kızıyla birlikte gittiği Bosna Hersek’ten sınır dışı edilen Doğu Türkistanlı Rana, Çin’e iadeedilme korkusu yaşıyor. Rana, “Türk yetkililer şimdi bizi Çin’e iade etmek istiyor. 6 aylık hamileyim, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Lütfen bize yardımcı olun” diyerek yardım istedi.

‘KIZIM ESMA ÇOK KORKUYOR’

Havaalanı’na indiğinde kendisine Çin’e sınır dışı edileceğini söyleyerek ağlayan ve bir video çekerek durumunu anlatan 1985 doğumlu Rena Yaermaimaiti, “Türk yetkililer şimdi bizi Çin’e iade etmek istiyor. Ben altı aylık hamileyim, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bosna’dan pasaportunuz sahte diye bizi geri gönderdiler. Kızım Esma çok korkuyor, lütfen bize yardımcı olun” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın