ABD’li demokrat iki vekilin İsrail’e girişine izin yok

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu’dan istediği doğrultusunda, ABD Kongresi’ndeki ilk Müslüman kadın vekil Ilhan Omar ve Rashida Tlaib’in İsrail’e girişi yasaklandı.
Demokrat Parti’nin ilerici kanadının göçmen kökenli kadın vekillerini bir kez daha hedef alan ABD Başkanı Donald Trump, Filistin davasını ve İsrail’i boykot hareketini destekleyen Ilhan Omar ve Rashida Tlaib’in İsrail’e girişine izin verilmemesi çağrısı yapan tweet attı.
Ilhan Omar ve Rashida Tlaib’in İsrail ve Yahudi halkından nefret ettiğini iddia eden Trump, şöyle yazdı:
“İsrail, vekiller Omar ve Tlaib’in ziyaretine izin verirse büyük zayıflık gösterir. Onlar İsrail ve Yahudi halkından nefret ediyor, üstelik görüşlerini değiştirmek için yapılabilecek ya da söylenebilecek hiçbir şey yok. Minnesota ve Michigan eyaletleri onların yeniden seçilmesi konusunda zorlanacak. Onlar yüz karası!”
DEMOKRATLAR KARARI PROTESTO ETTİ
2020 yılında yapılacak olan başkanlık seçiminde Demokrat Parti’nin Başkan aday adayları olması beklenen isimler de kararı protesto etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın