Davutoğlu’nun defterler açılırsa sözü Bahçeli’ye mi?

AK Partili eski milletvekili Selçuk Özdağ, Ahmet Davutoğlu’nun Sakarya’da yaptığı konuşmasındaki “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa bazı kişiler insan içine çıkamazlar” sözlerini yorumladı. Özdağ, Davutoğlu’nun kastının Bahçeli olduğunu söyledi.
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sakarya’da yaptığı konuşmada terörle mücadeleye ilişkin sözleri tartışılmaya devam ediyor.
BAHÇELİ’Yİ KASTETTİ
Eski AK Parti milletvekili Selçuk Özdağ, Davutoğlu’nun sözlerine ilişkin “Orada her şeyi Devlet Bahçeli’ye söyledi” dedi.
Ahmet Davutoğlu Sakarya’da “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Bizi bugün eleştirenler insan içine çıkamazlar, açık söylüyorum” dedi.
Dün akşamdan bu yana Davutoğlu’nun bu sözlerle ne kastettiği tartışılıyor. Tarafsız Haber Ajansı’na konuşan, Davutoğlu ile birlikte hareket eden isimlerden Selçuk Özdağ, “Birileri istismar etmek istiyor. Kesinlikle bir devlet sırrını veya illegaliteyi, hukuk dışılığı kastetmiyor. Kanun dışı hiçbir şeyi yapmadı. Hukuk dışı şeylere tevessül etse sesini çıkartmaz başbakan olarak kalırdı. Devlet Bahçeli’ye söyledi orada her şeyi. ‘Siz o zaman, biz terörle mücadele ederken bizi yalnız bıraktınız, hükümeti yalnız bıraktınız, ben dört tane teklif ile (7 Haziran sonrası koalisyon hükümeti görüşmelerini kastediyor) geldim size’ dedi.” ifadelerini kullandı.
TERÖRLE MÜCADELE TALİMATIM UNUTTURULMAK İSTENİYOR
Davutoğlu Sakarya’da 7 Haziran seçimleri sonrasında “terörle mücadeleyi başlatma talimatı”nın kendisi tarafından verildiğini söyledi. 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönemin silinmek istendiğini, terörle mücadelenin başlangıç talimatının kendisi tarafından verildiğinin unutturulmak istendiğini savundu.
“MHP’den bu konuda büyük saldırılar geliyor” diyen Davutoğlu, şu ifadelerle MHP lideri Bahçeli’ye yüklendi: Biz terörle mücadeleyi başlattıktan sonra, mücadelemiz sürerken, 17 Ağustos’ta Bahçeli götürdüğümüz 4 hükümet teklifine de ‘hayır’ dedi. Ve bizi terörle mücadelede tek başımıza bıraktılar. Yılmadık daha çetin bir mücadeleyi sürdürdük. Şimdi bizi terörle mücadele konusunda eleştirenler o günlerde sergiledikleri tavrı bir kez daha hatırlamak zorundalar.
DAVUTOĞLU MESAJ MI VERİYOR?
Selçuk Özdağ, Davutoğlu’nun konuşmasıyla “bir mesaj verdiği” yönündeki iddiaları reddetti:
“Biz AK Parti’nin devleti doğru yönetemediğini, yanlış yönettiğini, eksik yönettiğini, Türkiye’nin problemlerine çözüm getiremediğini gözlemlediğimiz için bunları konuşuyoruz. Kesinlikle öyle bir yere çekmeye gerek yok. Sayın Davutoğlu hukuk dışına hiçbir zaman çıkmamıştır. Hukuk dışına hiç çıkmadık. O dönem içerisinde hukuk dışına çıkılmadı ama hukuk devlet otoritesi bunları seyretti, bunları gözlemledi, bazı şeyleri seyretti, oysa ki seyretmeyecekti terör şefleriyle sadece silah bırakma konuşulur başka bir şey konuşulmaz. Bugün bile Abdullah Öcalan’ın mektubunun avukatlar kanalıyla dışarı sızdırılmış olması onun Ortadoğu hakkında Balkanlar hakkında ve Türkiye hakkındaki görüşlerinin birileri tarafından kamuoyuyla paylaştırılması doğru değildir.”
DEFTERLER AÇILIRSA SÖZÜ BAHÇELİ’YE Mİ?
Tarafsız Haber Ajansı’na konuşan Davutoğlu’nun yakın çevresindeki isimlere göre de Davutoğlu bu sözlerle MHP’den kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtladı.
Davutoğlu’nun, “defterler açılırsa” ifadesiyle çözüm sürecinin sona ermesinin ardından Güneydoğu’daki hendek siyasetine karşı başlatılan askeri müdahalenin, Bahçeli’den destek görmediğini ifade ettiği belirtildi.
Davutoğlu’nun yakın çevresi, Bahçeli’nin 7 Haziran seçimi sonrası kurulan geçici seçim hükümetine katılmama kararını da hatırlattı. Bahçeli’nin tutumunun o dönem “AK Parti’yi HDP ile yalnız bıraktı” biçiminde yorumlandığı ve Davutoğlu’nun bunu kastettiği ifade ediliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın