Trump, John Bolton’ı görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ı görevden aldığını açıkladı
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik danışmanı John Bolton’ın görevden alındığını açıkladı. Trump, attığı Twitter mesajlarında, “Dün akşam John Bolton’a, Beyaz Saray’daki hizmetlerine artık ihtiyaç kalmadığını söyledim. Yönetimdeki diğerleri gibi, yaptığı önerilerin birçoğuna hiç katılmıyordum ve bu nedenle John’un istifasını istedim, o da bu sabah sundu” dedi.
ABD Başkanı Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada, dün gece Bolton’a, artık Beyaz Saray’da ona gerek olmadığını söylediğini belirtti.
Bolton’ın birçok önerisine şiddetle karşı çıktığını ve yönetimdeki birçok kişinin de kendisiyle hemfikir olduğunu belirten Trump, “Bu nedenle de John’dan istifasını istedim ve bu sabah bana verdi. John’a hizmeti için teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı. Trump, Bolton’ın yerine gelecek ismi, gelecek hafta açıklayacağını kaydetti.
John Bolton da Twitter hesabından, “Başkan Trump’a dün gece istifa etmeyi önerdim ve bana ‘Bunu yarın konuşalım’ dedi.” açıklamasında bulundu.
Bolton ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in, yaklaşık 1 buçuk saat sonra Beyaz Saray’da ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın