Selim Temurci, “Ak Parti’de şahıslar değil ilkeler ihraç edildi”

AK Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, istifasını basın açıklamasıyla duyurdu. Timurci “İlkeleri ihraç ettikten sonra kişileri ihraç etmek neyi değiştirir? Biliyorum ki; nice zorlukları birlikte göğüslediğimiz cesaret timsali yüreklerden bizi kimse ihraç edemez” dedi. Davutoğlu ve ihracı istenen milletvekillerinin istifasının ardından aralarında eski milletvekili İbrahim Turhan’ın da olduğu bazı isimler AK Parti’den ayrıldıklarını açıklamışlardı.
AK Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, dün Ahmet Davutoğlu ve ihracı istenen eski vekilin istifasının ardından partiden istifa etmişti. İstifasıyla ilgili açıklama yapan Temurci “Ülkesi ve milleti için çabalayan, adil ve mutlu bir gelecek umudu taşıyan herkesle bir ve beraber olacağız. Haklı olanın güçlü olduğu, liyakatli olanın emaneti yüklendiği, korkunun değil sevginin hakim olduğu bir Türkiye için yüreğimizi ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.
Temurci’nin basın açıklaması şöyle:”Bizim için hayatın anlamı, inandığımız değerler uğruna mücadele etmektir. Kuruluşundan itibaren; Ak Parti çatısı altında, kuruluş ilkelerine ve medeniyet değerlerimize sadakatle, milletimize hizmet etmekten onur duyduk. Ümmet bilinci ve Türkiye sevdamız, yaptığımız her vazifede kılavuzumuz oldu. Gelinen noktada, makam için susmayı değil, hakikat için haykırmayı seçtik.
15 Temmuz gecesi dahil; vatanı için canını ortaya koyan, omuz omuza yürüdüğümüz samimi dava eri kardeşlerimizin sorumluluğunu yüreğimizde hissederek, partinin ve ülkenin büyük hatalarla savrulmasına göz yummadık. İlkeleri ihraç ettikten sonra kişileri ihraç etmek neyi değiştirir? Biliyorum ki; nice zorlukları birlikte göğüslediğimiz cesaret timsali yüreklerden bizi kimse ihraç edemez.
AK Parti’ye gönül vermiş kardeşlerimiz bizim her daim yol arkadaşlarımızdır. Süreçlerin tıkandığı ve Ak Parti’de siyaset yapma imkanının kalmadığı önümüzdeki süreçte, partinin adıyla değil alnımızın akıyla yürüyeceğiz. Ülkesi ve milleti için çabalayan, adil ve mutlu bir gelecek umudu taşıyan herkesle bir ve beraber olacağız. Haklı olanın güçlü olduğu, liyakatli olanın emaneti yüklendiği, korkunun değil sevginin hakim olduğu bir Türkiye için yüreğimizi ortaya koyacağız. İstifamız hayırlara vesile olsun. Rabbim, ülkemizin aydınlık yarınları için bizleri hizmetkar kılsın.”
DAVUTOĞLU İLE İHRACI İSTENEN DİĞER İSİMLER DE İSTİFA ETTİ
Dün de eski Başbakan Davutoğlu ile beraber haklarında ihraç talebi bulunan diğer milletvekilleri de AK Parti’den istifa etmiş, Davutoğlu’nun yeni parti çağrısının ardından ise aralarında eski milletvekili Doç. Dr. İbrahim Turhan’ın da olduğu bazı isimler AK Parti’den ayrıldıklarını duyurmuştu.
AK Parti’nin ikinci Genel Başkanı Davutoğlu, dün AK Parti’nin başlattığı ihraç süreciyle ilgili basın toplantısı düzenlemişti. Davutoğlu, AK Parti’de siyaset yapma imkanı kalmadığını gerekçe göstererek ihracı istenen arkadaşlarıyla birlikte istifa ettiklerini söylemişti.
İhracı istenen diğer isimler eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, eski Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, eski İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı da partiden istifa etmişti.
İBRAHİM TURHAN DA İSTİFA ETTİ
Davutoğlu’nun ardından AK Parti’den peş peşe istifa haberleri gelmilti. 25. ve 26. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Doç. Dr. İbrahim Turhan da partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Turhan “AK Parti yönetimi partiyi istişareye ve eleştiriye açık kurumsal bir siyasal yapı olarak değil, ancak bir nesil devam edecek aile şirketi olarak gördüğünü belli etmiş oldu” sözleriye istifa ettiğini duyurmuştu.
Eski AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de AK Parti’den istifa etmişti. Kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşım yapa Üstün “Kuruluşundan beri aziz milletimize hizmet etmek için içinde bulunduğum AK Parti’den Davutoğlu ile beraber bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ederim” ifadesini kullanmıştı.
AK Parti eski Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç da istifa ettiğini duyurmuştu. Sosyal medya üzerinden kararını açıklayan Altaç, şunları kaydetti: “Demokrasinin temel ilkelerine aykırı yönetim anlayışı ile kuruluşunda yoksulluk, yasaklar ve yolsuzluğa karşı mücadele derken bugün 3Y bataklığını görmek istemeyen ve adaleti sadece kendisine tecelli eden anlayış nedeniyle AK Partiden istifa ettim.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın