Esad rejiminden” Türkiye’ye karşı koyacağız” tehdidi!

Esad rejiminden Türkiye’nin muhtemel Barış Pınarı Herakâtı’na yönelik yapılan açıklamada, “Türkiye’ye tüm meşru araçlarla karşı konulacaktır” denildi.
Türkiye, Erdoğan ve Trump’ın telefon görüşmesinin ardından Fırat’ın doğusuna Barış Pınarı Harekâtı’na hazırlanırken, Suriye devlet medyası Suriye rejimi Dışişleri Bakanlığı resmi kaynaklarına dayanarak Esad yönetiminin tepkisini duyurdu.
Suriye rejimi Dışişleri Bakanlığı resmi kaynakları, devlet medyasına yaptığı açıkamada, “Suriye, Türkiye’nin pervasız açıklamalarıyla düşmanca niyetlerini ve Suriye sınırlarındaki askeri yığılmayı en güçlü ifadelerle kınamaktadır. Suriye, Türk saldırganlığına tüm meşru araçlarla karşı koymakta kararlıdır” mesajını verdi.
KÜRTLERE: AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN
Sputnik’te yer alan habere göre; Dışişleri kaynakları, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Kürt yönetimine atıfla “Hükümet akıllarını başlarına toplamaları halinde kayıp evlatlarını kucaklamaya hazırdır” ifadesini kullandı.
Suriye resmi haber ajansı SANA’ya göre Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığından bir kaynak ise şu açıklamayı yaptı:
“Suriye, Türk rejiminin şahin ifadelerini, agresif niyetlerini ve Suriye sınırının yakınında toplanmakta bulunan askeri kalabalıklarını en şiddetli ifadelerle kınıyor. Bu tehditler, Suriye toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duymayı onaylanan uluslararası kanun ve BMGK kararlarının ağır bir ihlali.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın