YPG gazetecilerin bulunduğu restorana ateş açtı

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör unsurlarını yok etmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı üçüncü gününe girdi. Mardin’in Nusaybin ilçesinde harekatı takip eden gazetecilere Kamışlı tarafından keskin nişancılarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 basın mensubu hafif yaralandı. Olayın ardından binaya ikinci kez ateş açıldı. Güvenlik güçleri, gazetecilerin binayı güvenli şekilde tahliye etmesi için çalışmalara başladı.

Barış Pınarı Harekatı’nın 3’üncü gününde Nusaybin ilçesinden Kamışlı’da yaşanan gelişmeleri takip eden basın mensuplarına yönelik keskin nişancılar tarafından saldırı düzenlendi.

2 GAZETECİ YARALANDI

Gazetecilerin bulunduğu otelin çatı katındaki restorana yönelik saldırıda 2 gazetecinin cam kırıkları nedeniyle yaralandığı belirtiliyor. Yaralı gazeteciler, olay yerine giden sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi.

Keskin nişancı tarafından açıldığı tahmin edilen ateşin sürdüğü bildirildi. Aralarında yabancıların da olduğu gazetecilerin saldırı sonrası mevzi alarak görevlerine devam ettiği görüldü.

GAZETECİLER O ANLARI ANLATTI

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Beril Solmuş, “Çok şükür hepimiz iyiyiz. Ahmet yaralandı” bilgisini verdi. Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Mücahit Yolcu da yaralı sayısını 2 olarak bildirdi ve ateşin Kamışlı’da bulunan bir keskin nişancı tarafından ateş açıldığını ileri sürdü. Söz konusu yaralıların, AA muhabiri olduğu duyuruldu.

DHA muhabiri Mücahit Yolcu şu sözleri kaydetti:”Terör örgütü bu yayınları izliyor olabilir. Üçüncü kez yayına girdik ve ateş açıldı. Biz burada iyiyiz, zor şartlar altında çalışıyoruz ama iyiyiz. Arkadaşlarımız buradaki yakınlarıyla telefonla görüşüyorlar ve burada tabii, yayın yaptığımız için herkesi arıyorlar. Kimsenin sağlığında herhangi bir problem yok, sadece 2 gazeteci arkadaşımızda cam parçası gelmesi sonucu kesikler oldu. Kimsede önemli bir durum yok.”

İKİNCİ SALDIRI

Nusaybin’de gazetecilerin bulunduğu binaya ikinci kez ateş açıldı. Güvenlik güçleri, ikinci saldırının ardından önlem alarak gazetecilerin binayı güvenli şekilde tahliye etmesi için çalışmalara başladı.

Camların kırıldığı ve Kamışlı’daki teröristler tarafından hedef alınan bina şu an boşaltılıyor.

YPG’li teröristler, güvenlik güçleri tarafından ateş altına alındı.

7 SİVİL ŞEHİT OLMUŞTU

Nusaybin’de dün de Suriye sınırından atılan havan topları sonucu anne Fatma Yıldız (48) ile kızları Emine (12) ve Leyla Yıldız (15) şehit olmuş, 24 kişi yaralanmıştı. Şanlıurfa’yı hedef alan terörist saldırılarda ise biri bebek 4 kişi şehit olmuş, 45 kişi de yaralanmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP Lideri Bahçeli: DEM’in kapatılması vatana ve millete namus borcudur

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Devlet Bahçeli, sert ifadeler kullanarak …

Bir yanıt yazın