Kılıçdaroğlu: Hadsiz mektuba ağır bir cevap verilmeli

Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı gün ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği ortaya çıkan saygısız ifadelerle dolu mektup hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Nezaketten uzak, küstahça kaleme alınmış bir mektup. Bunu kabul etmek mümkün değil. Böyle bir mektubun Türkiye’ye gönderilmesi başlı başına bir skandal. Mektuba diplomatik bir dille bütün ağırlığı ifade eden bir cevap verilmeli” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Erdoğan’a hitaben yazdığı mektubu değerlendirdi.
TV 5’te Suat Toktaş’ın hazırladığı Düşünme Vakti programına katılan Kılıçdaroğlu, mektubu “skandal” diye nitelendirdi ve hükümetin gereken yanıtı vermediğini belirtti.
Kılıçdaroğlu “Bu mektup devletin arşivine girdi. Çöpe attık diyorlar. Bu ne demek? Sorun çöpe atmak değil ki, devlet arşivine girmesi ve cevapsız kalması. Biz buna kağıt parçası diyoruz. Kibriyle bizim yönetimimize yazılmış ve bir anlamda Türkiye Cumhuriyeti’ni aşağılayan bir kağıt parçası bu. Gereken cevap verilmeli” diye konuştu.
CHP Lideri, 1964 yılında, dönemin ABD Başkanı Johnson’ın İsmet İnönü’ye yazdığı mektubu hatırlattı ve “Johnson mektup yazdı ve cevabını da aldı. Ambargo uygulandı ama biz kendi imkanlarımızla Kıbrıs’ın arkasında kapı gibi durduk” dedi.
Kılıçdaroğlu, “Kin ve kibir dolu bir mektup. Bunun cevabının olması lazım. En ağır ifadelerle ama diplomatik üslupla, bütün dünyaya duyuracak şekilde gereken cevap verilmeli. Açık söylüyorum, ben bir partinin genel başkanı olarak değil bir vatandaş olarak da çok rahatsızım. Böyle ağır bir mektuba kimse muhatap olamaz. Eğer beni muhatap kılıyorlarsa, kibir kullanmadan, diplomlasinin gerektirdiği ağırlıkta ben bunun cevabını veririm” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın