SDG, Soçi mutabakatı gereğince sınırdan çekilmeye başladı

Omurgasını terör örgütü PKK’nın oluşturduğu SDG bir açıklama yayınladı. SDG Rusya ile Türkiye arasında imzalanan Soçi mutabakatına uyma kararı alarak sınırdan çekilmeye başladığını duyurdu.

Terör örgütü PKK’nın kurduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Ankara ile Moskova arasında imzalanan Soçi mutabakatına uyma kararı aldı. SDG yaptığı yazılı açıklama ile Soçi anlaşmasına uyacağını ve sınırdan güçlerini çekeceğini açıkladı.Mutabakat kapsamında SDG bugün öğlen saatlerinde Suriye-Türkiye sınırı üzerine bulunan Dırbesiye Amude kasabasındaki güçlerini 30 kilometre geri çekerken, çekilme işlemi bölgede bulunan Rus askeri polisi tarafından izlendi.

Türkiye de çekilme işlemini sınırdan İHA’larla takip ediyor. Sınırdan çekilen SDG’lilerin Rakka tarafına doğru ilerledikleri, bölgeye Suriye Ordusu’nun konuşlandığı görüldü. Soçi anlaşmasına göre Menbiç’ten Irak sınırına kadar olan tüm bölgelerde SDG sınırdan 30 kilometre geri çekilecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın