Bahçeli: ABD, ellerindeki kanı temizlemeden şerefli mazimizi karalayamaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “ABD Temsilciler Meclisi’nin kararı tek kelimeyle hükümsüzdür, Geçmişimizde soykırım numunesi yoktur. ABD Temsilciler Meclisi’nin Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili yaptırım kararı, ayrıca 1915 olaylarını soykırım olarak kabul etmesi izah edilemez” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin Türkiye’ye yönelik sözde Ermeni Soykırımı tasarısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. ABD Temsilciler Meclisinin kararına tepki gösteren Bahçeli, “Sözde kararı kınıyorum. Türkiye ile ABD arasındaki müttefiklik hukuku, dostane ve stratejik ortaklık bağları ağır bir yara almış durumda.” dedi.
Devlet Bahçeli’nin yazılı açıklaması şu şekilde: Türkiye’nin terörle mücadelesi, hakkın ve hakikatin yanında duruş göstermesi pek çok çevreyi rahatsız ediyor, bölgesel ve küresel odakları hasmane arayışlara itiyor.
Yaşananlar, şahit olduğumuz karanlık ilişki ve irtibat ağları ibret verici.
“İZAH VE İFADESİ OLMAYAN ÇARPIKLIK”
Sözde kararı kınıyorum. Türkiye ile ABD arasındaki müttefiklik hukuku, dostane ve stratejik ortaklık bağları ağır bir yara almış durumda. Bir defa şunu söylemeliyim ki, Temsilciler Meclisi’nin Barış Pınarı Harekatıyla ilgili yaptırım kararları, ayrıca 1915 olaylarını soykırım olarak değerlendiren tasarıyı kabul etmesi izah ve ifadesi olmayan çarpıklıktır.
Bu tavır iyi niyetten kesinlikle mahrumdur.Elbette bu çürük kararın millet ve ülke nezdinde hiçbir karşılığı yoktur.
Tek kelimeyle hükümsüzdür.
“GEÇMİŞİMİZDE SOYKIRIMIN NUMUNESİ YOKTUR”
Sözde soykırım kararına evet diyen Temsilciler Meclisi tarihi gerçekleri yok saymış, Türk milletine alenen cephe almıştır
Geçmişimizde soykırımın numunesi yoktur. Bu asılsız iftira ve ithamın hiçbir temeli de yoktur.
“ELLERİNDEKİ KANI TEMİZLEMEDEN ŞEREFLİ MAZİMİZİ KARALAYANLAR…”
ABD Temsilciler Meclisi katliam ve soykırım örneği arıyorsa derisinin renginden dolayı ezdiği, katlettiği mazlumlara; acımasızca işlediği toplu cinayetlere dönüp bakmayı denemelidir.
Ellerindeki kanı temizlemeden şanlı ve şerefli mazimizi karalayanlar insanlık vicdanı karşısında hem sabıkalı hem de suçludur.
Terör örgütleriyle düşüp kalkan, adı konulmamış ittifak içinde olan ABD bütün insani ve vicdani değerleri çiğnemekle kalmamış, uluslararası hukuk ilkelerini çökertmiş, Türkiye’yi boyunduruk altına sokmaya heves etmiştir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

NF-5 savaş uçakları yerini Hürjet’e bırakıyor!

Türk Yıldızları’nın 4 adet NF-5 uçağının 60 yıldır kullanıldığını hatırlatan uzmanlar, ‘inşallah 2025’ten itibaren Türk …

Bir yanıt yazın