Rusya: Türk ordusu S-400’leri 2020 ilkbaharından önce kullanabilecek

Rusya: Türk ordusu S-400 hava savunma sistemlerini 2020 ilkbaharından önce operasyonel hale getirecek
Sputnik International’de yer alan habere göre, Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Hizmeti Direktörü Dmitry Shugaev, S-400 füze savunma sistemlerinin, en geç 2020 baharında Türk ordusu tarafından opsiyonel hale getireleceği açıkladı.

Dubai’deki savunma fuarında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şugayev, “Türkiye ile olan S-400 sözleşmesi planlandığı şekliyle sürüyor. Yıl sonuna kadar Türk uzmanların eğitimini tamamlayacağız. Baharda ise sistem, artık askeri kullanıma hazır hale gelecek. Her şey planladığımız gibi gidiyor” ifadelerini kullandı.

“5. NESİL SAVAŞ UÇAĞI ÜRETİMİNDE TÜRKİYE’YE YARDIMA HAZIRIZ”

Öte yandan Şugayev, Rusya’nın Türkiye’ye beşinci nesil savaş uçaklarının geliştirilmesi için teknolojik yardım yapmaya hazır olduğunu söyledi: “Bu alandaki çeşitli sistemler açısından (Türk beşinci nesil savaş uçaklarının üretimi) Türk ortaklarımıza önerecek şeylerimiz var. Onların da bu konuda önemli çalışmaları var. Onlara ciddi şekilde yardımcı olabiliriz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

NF-5 savaş uçakları yerini Hürjet’e bırakıyor!

Türk Yıldızları’nın 4 adet NF-5 uçağının 60 yıldır kullanıldığını hatırlatan uzmanlar, ‘inşallah 2025’ten itibaren Türk …

Bir yanıt yazın