Kılıçdaroğlu: Şehir Üniversitesini ele geçirmek istiyorlar

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi ile Halkbank arasında krize dönüşen, binlerce öğretim üyesi ile öğrenciyi de mağdur eden ‘kredi davası’ ve üniversitenin tüm mal varlıklarına Halkbank tarafından tedbir konulması kararına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Banka aracılığıyla üniversiteyi susturmak, ele geçirmek istiyorlar” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi’nin tüm mal varlıklarına Halkbank tarafından tedbir konulması kararını sert sözlerle eleştirdi.
‘YÖK BAŞKA BİRİLERİNE TAHSİS ETSİN DİYE!’
Banka aracılığı ile üniversitenin ele geçirilmeye çalışıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu şu sözleri kaydetti:
“Şehir Üniversite, bir yer verildi kendisine. Orayı gayet güzel donattılar. Mimari bütün özellikleri korudular. Büyük binalar yapmadılar. 2019 üniversite memnuniyet araştırmasında 14. sırada. Şimdi, banka haciz uyguluyor. Oradaki akademisyenler aylıklarını alamıyorlar. Öğrenciler var orada, başarılı bir üniversite. Her siyasal görüşten de akademisyen var. Normaldir zaten bu. İki arkadaşımı görevlendirdim, gidip bakın bu üniversitenin durumu diye. Banka aracılığıyla üniversiteyi susturmak, ele geçirmek istiyorlar. Sıradan bir üniversite bile kapatılmaz ki bu üniversite saygın bir üniversite. YÖK burayı başka birilerine tahsis etsin diye!”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın