Kuzey Kore’den Japonya’ya balistik füze tepkisi!

Kuzey Kore, ‘süper-büyük çoklu roketatar’ testini, balistik füze denemesi olarak adlandıran Japonya’nın Başbakanı Şinzo’ya tepki gösterdi: Abe, yakın gelecekte ve burnunun dibinde gerçek bir balistik füzeyi görebilir.
Kuzey Kore, ‘süper-büyük çoklu roketatar’ testini, balistik füze denemesi olarak adlandıran Japonya’nın Başbakanı Abe Şinzo’ya tepki gösterdi.
Kyodo’nun Kore Merkezi Haber Ajansı’na (KCNA) dayandırdığı haberine göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Japonya İşleri Dairesi yetkilisi “Abe, yakın gelecekte ve burnunun dibinde gerçek bir balistik füzeyi görebilir” ifadesini kullandı.
Haberde yetkilinin Japonya Başbakanı için “Abe’nin, fotoğraflı haberi gördüğü halde çoklu roketatar sisteminden atılan bir füzeyi ayırt etmeyi başaramadığından tarihteki en aptal adam ve dünyadaki tek ahmak olduğu söylenebilir” yorumunu yaptığı da belirtildi.
NE OLMUŞTU?
Abe, Tokyo’daki Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında Kuzey Kore’nin denemesini ‘uluslararası topluma büyük bir meydan okuma’ olarak nitelendirmişti.
Japonya Savunma Bakanlığı da atışta kullanılanların, balistik füzeler olduğunu açıklamıştı.
Kuzey Kore önceki gün ülkenin doğusunda Güney Hamgyong vilayetinden Doğu Denizi’ne doğru iki füze ateşlemişti.
KCNA’nın haberinde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un katılımıyla “süper-büyük çoklu roketatar” testi yapıldığı açıklanmıştı.
Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, test atışlarındaki füzelerin yaklaşık 380 kilometrelik mesafeye ulaştığını belirterek, denemenin yarımadadaki gerginliği hafifletme çabalarına yardımcı olmayacağını bildirmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın