Akar: Bütün dünya bilecek, YPG teröristtir

Milli Savunma Bakanı Akar, “NATO, Türkiye ile daha güçlü ve daha anlamlıdır. Türkiye’nin sorgulanması anlamsızdır.” dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Akar, “NATO ortamında ülkemizin hak ve menfaatlerine ilişkin birtakım iddialar ortaya koyduğumuzda bu, NATO’ya karşı bir tavır olarak algılanmamalı.” ifadelerini kullandı.
“GÜNEY SINIRLARIMIZ NATO’NUN DA GÜNEY SINARLARI”
Türkiye’nin güney sınırlarının NATO’nun da güney sınırları demek olduğunu belirten Akar, “Dolayısıyla güney sınırlarımızı korurken bu NATO ve Avrupa’nın da güvenliği içindir.” diye konuştu.
“YPG TERÖRİSTTİR BÜTÜN DÜNYA BUNU BÖYLE BİLECEK”
Akar, “YPG’nin PKK’dan hiçbir farkı yoktur. Bundan vazgeçmemiz söz konusu değildir. YPG teröristtir, bütün dünya bunu böyle bilecek.” dedi.
YUNANİSTAN’A LİBYA TEPKİSİ
Libya’nın Atina Büyükelçisi’nin sınır dışı edilmesine değinen Bakan Akar, “Bir acizlik, zafiyet olduğunu değerlendiriyoruz. Sonucu etkilemeyecek. Bu konuda sükunet, sabır, akıl ve mantıkla olaylara yaklaşmayı, uluslararası hukuka uygunluğu tavsiye ediyoruz. Bu mutabakatın tamamen uluslararası hukuka uygun olduğunu altını çizerek belirtmek istiyorum.” ifadesini kullandı.
Akar, “(NATO’daki) İsteklerimiz, milli menfaatlerimizle ilgili şeyler. Bu aşırı olmayan, makul isteklerimizden geri dönmek söz konusu değil.” şeklinde konuştu.
“LİBYA VE TÜRKİYE’NİN HAKLARININ KOLLANMASI İÇİN YAPILDI”
Bakan Akar, Libya Mutabakatı’na ilişkin, “Hiçbir komşumuza karşı değil, iki egemen ülke Libya ve Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin kollanması için yapılmıştır.” dedi.
“OLDUBİTTİYE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Akar, şöyle devam etti:”Ne Türkiye’nin kendi hak ve hukukunun ne Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunun çiğnenmesine müsaade edeceğiz. Herhangi bir şekilde oldubittiye göz yummayacağız, izin vermeyeceğiz ve Türkiye’nin içinde olmadığı çözüm yollarının da hiçbir şekilde geçerli olmayacağını herkesin bilmesini istiyoruz.”
“MEŞRU MÜDAFA HAKKIMIZI KULLANDIK”
Barış Pınarı Harekatı ile ilgili, hem doğu hem batı cephesindeki tacizlere karşı meşru müdafaa haklarının kullanıldığını ve tacizlerin azaldığını belirten Akar, “Harekatta şu anda, 145 kilometre genişliğinde, 30 kilometre derinliğinde bir alanın tamamına yakını bizim kontrolümüz altında.” diye konuştu.
“YEREL HALKIN ÇOĞUNLUĞU HAREKATI DESTEKLİYOR”
Akar, Gallup’un verilerine göre, Rakka ve Haseke’de yerel halkın Barış Pınarı Harekatını destekleme oranının yüzde 57 olduğunu belirtti.
Bakan Akar, “SMO terörist değil, bizimle omuz omuza bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek, topraklarını terörist işgalinden kurtarmak için çalışıyor.” dedi.
“BİZDE KESİNLİKLE KİMYASAL SİLAH YOK”
Akar, şunları kaydetti:”Sahada yenilenler çaresizlik içinde. Yalanla, iftirayla kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Mehmetçiğin başarısı altında ezildiler. Bizde kesinlikle kimyasal silah yok, etnik, dini ayrımcılık yok. Tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi, mesleki değerlere sahip bir orduyuz. Bize kimyasal silah verseniz eğitimimiz, hazırlığımız, atma vasıtamız yok. Dolayısıyla insanlık suçu bu hususla uzaktan yakından ilgimiz yok.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Avustralya hayran kaldı: F-35’in yapamadığını yapıyor

Avustralya Askeri Havacılık Tarihi, yerli ve milli olarak üretilen 5. nesil savaş uçağı KAAN ile …

Bir yanıt yazın