ABD Senato’su sözde “Ermeni soykırımı” tasarısını kabul etti

ABD Senatosu, 1915’te yaşanan olayları, “Ermeni soykırımı” tasarısı olarak kabul etti. Senatör Rob Menendez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Senatosu’nun sözde “Ermeni soykırımı” tasarısını resmen kabul ettiğini duyurdu.
Donald Trump’a gidecek olan tasarının onaylanması ya da veto edilmesi için 10 günü olacak. ABD anayasasına göre, Başkan tarafından veto edilen bir tasarının Kongre’nin hem Temsilciler Meclisi hem de Senato kanadında üçte iki çoğunlukla bir daha kabul edilmesi halinde, veto da geçersiz kılınıyor.

Daha önce 3 kez engellenen sözde “Ermeni Soykırımı” tasarısıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. ABD Temsilciler Meclisi’nden geçtiğimiz aylarda geçen “Ermeni Soykırımı” tasarısı ABD Senatosu’ndan da oybirliği ile geçti. Türkiye’nin sert tepki gösterdiği tasarı önümüzdeki süreçte ABD Başkanı Trump’ın masasına gönderilecek. Türkiye’nin Suriye’deki operasyonunun başlamasının ardından harekete geçen ABD Temsilciler Meclisi, Ermenilere 1915 olayları sırasında soykırım yapıldığı iddiasını onaylayan bir karar tasarısını kabul etmişti. Bu adımın ardında senatoda 3 kez engellenen sözde Ermeni Soykırımı tasarısı senatodan geçti.

Geçen ay Temsilciler Meclisi’nden de geçen tasarı, ABD Başkanı Trump’ın masasına gönderilecek. Senatör Rob Menendez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Senatosu’nun sözde ‘Ermeni soykırımı’ tasarısını resmen kabul ettiğini duyurdu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Metin Akpınar’ın kızı Duygu Nebioğlu Müge Anlı’da isyan etti

Usta oyuncu Metin Akpınar’ın evlilik dışı dünyaya gelen kızı Duygu Nebioğlu, Müge Anlı’da annesini aramaya …

Bir yanıt yazın