Fransalı doktor, 349 çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanıyor

Fransa’yı sarsan ve ‘ülke tarihinin en büyük pedofili vakası’ olarak gösterilen olayda Joel Le Scouarnec, tam 30 yıl boyunca 349 çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanıyor. Cerrahın, istismara dair günlük tuttuğu da belirtiliyor.
Soruşturmayı yürüten savcı Laureline Peyrefitte, 30 yıl boyunca Fransa’nın orta ve batı kesimlerinde görev yapan Joel Le Scouarnec’in en az 349 çocuğa cinsel istismarda bulunmuş olabileceğini söyledi.
Cerraha ait günlüklerin de ele geçirildiğini belirten yetkililer Scouarnec’in, çok sayıda çocuğun adının geçtiği bu notlarda istismar ve tecavüz olaylarını kaleme aldığını belirtti.
SAPIĞIN AVUKATLARINDAN ‘FANTEZİ’ SAVUNMASI
Günlüklerde adı geçen çocuklara ulaşan polis, 229 kişinin ifadesine başvurdu. Bu kişilerden 197’sinin Scouarnec’ten şikâyetçi olması üzerine dava açıldı. Ancak cerrahın avukatları ise günlüklerde yazanların ‘yalnızca fantezi’ olduğunu savunuyor.
Şu anda emekli olan 68 yaşındaki Le Scouarnec, dört çocuğa istismar ve tecavüz suçlarından 13-17 Mart’ta hâkim karşısına çıkacak. Cerrah, en az 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olsa da zaman aşımından dolayı birçok suçlamadan yargılanamayacak.
Joel Le Scouarnec’in 2005 yılında çocuk pornografisi içeriği barındırmaktan dört ay ertelenmiş hapis cezası aldığı da belirtildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın