Linç girişimine protesto iddianamesi!

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırı ile ilgili hazırlanan iddianamede, linç girişimi ‘protesto’ olarak nitelendirildi. Kılıçdaroğlu’na yumruk attığı tespit edilen Osman Sarıgün için de 3 yıl hapis cezası istendi. İddianameye tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek “Sosyal medyada paylaşım yapan insanlar evlerinden gözaltına alınıyor, linç girişiminde bulunanlar ise cezasız kalacak” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenen şehit cenazesinde gerçekleştirilen saldırı ile ilgili olarak hazırlanan iddianamede, linç girişimi ‘protesto’ olarak nitelendirildi.
Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı Halil Demir tarafından hazırlanan iddianamede, CHP’lilerin ‘linç girişimi’ olarak nitelendirdiği saldırı, ‘protesto’ olarak tanımlanırken, Kılıçdaroğlu’na yumruk attığı belirtilen Osman Sarıgün için 3 yıl 10 aya kadar hapis cezası istendi.
BBC Türkçe’nin haberine göre, saldırıyla ilgili olarak 36 kişi hakkında dava açılması kararlaştırıldı.
“YARALAMA KASTI İLE HAREKET ETTİKLERİ…”
İddianamede, Kemal Kılıçdaroğlu’nun olay günü saat 13.17 dolayında beraberindeki kişilerle tören alanına girişi ile birlikte tören alanında bulunan bazı yurttaşlar tarafından ‘yuhalanmaya başlandığı’, aleyhine de sloganlarla törene katılmasının protesto edildiği belirtilerek, bu sırada terör örgütü aleyhine ‘Kahrolsun PKK’ şeklinde yapılan tezahüratların yanında, ‘PKK dışarı’, “senin yüzünden geliyor bu şehitler şerefsiz” sloganların atıldığı vurgulandı.
İddianamede, şüphelilerin ‘suç işleme kararının icrası’ kapsamında değil, cenaze merasimine iştirak etmek amacıyla toplandıkları, Kılıçdaroğlu’nun tören alanına gelmesiyle başlayan protestoların suç oluşturan eyleme dönüştüğü, şüphelilerin ‘yaralama kastı ile hareket ettikleri’ savunuldu.
CHP’DEN İDDİANAMEYE SERT TEPKİ
CHP’nin hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, iddianamede tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırının bir ‘linç girişimi’ olduğunu, oysa iddianamede ‘protesto’ olarak nitelendirildiğine dikkat çeken Erkek, şunları kaydetti:
“Yargının üzerine baskı kurarak gerçeğin üzerini örtmeye çalışıyorlar. Sosyal medyada paylaşım yapan insanlar evlerinden gözaltına alınıyor, linç girişiminde bulunanlar ise cezasız kalacak. Bu saldırı sadece CHP ve Genel Başkanına değil, demokrasiye, özgürlüğe yönelik bir saldırıdır. Üstelik şehit cenazesinde bunun olması, şehidin bile siyaseten istismar edilmesidir. Linç girişiminin ciddi şekilde soruşturulması, yargılanması gerekirdi ama biz olmayacağını, olamayacağını zaten görüyorduk.”
NE OLMUŞTU?
Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın 21 Nisan’da Ankara’nın Çubuk ilçesi Akkuzulu Mahallesi’ndeki cenaze töreninde cemaatte bulunan bazı kişiler, Kılıçdaroğlu’na saldırmış, Kılıçdaroğlu alandan güçlükle çıkarılmıştı.
Kılıçdaroğlu da kendisine yapılan saldırıyı ‘linç girişimi’ olarak nitelendirmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın