AYM’den Wikipedia kararı: Erişim engeli hak ihlali

AYM, 2,5 yıldır yasaklı olan Wikipedia’ya erişimin engellenmesi ile ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi. Yüksek mahkeme, ihlalin ortadan kaldırılması için Wikipedia’nın erişime açılmasını istedi. İhlal kararı, 6’ya karşı 10 üyenin oyuyla alındı.
Anayasa Mahkemesi, 2,5 yıldır yasaklı olan Wikipedia’ya erişimin engellenmesi ile ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi. Yüksek mahkeme, ihlalin ortadan kaldırılması için Wikipedia’nın erişime açılmasını istedi.
İnternet ansiklopedisi Wikipedia’nın sahibi Wikimedia Vakfı, erişim yasağı nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. Başvuruda, Wikipedia isimli internet sitesinin tamamına erişimin engellenmesi kararı verilmesinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiği belirtti.
6’YA KARŞI 10 ÜYENİN OYU ALINDI
Başvuruyu görüşen Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, sitenin tamamına erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna karar verdi. İhlal kararının 6’ya karşı 10 üyenin oyuyla alındığı öğrenildi.
Siteye erişim ‘Türkiye’yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan yazı ve yorumlar yapıldığı’ gerekçesiyle 29 Nisan 2017’de engellenmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın