İdlib’deki Rus ve Esad’ın askeri operasyonları protesto edildi

Suriye’nin İdlib bölgesindeki askeri operasyonları protesto eden ÖZGÜR-DER üyeleri ile bir grup Suriyeli, Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na yürüyüş düzenledi. Protesto gösterisinde, hayatlarını kaybedenlerin fotoğrafları konsolos kapısına asıldı.Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER), Suriye’nin İdlib kentindeki sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

SURİYELİLER DE YÜRÜYÜŞE KATILDI

İstanbul Beyoğlu Odakule’nin önünde toplanan ve çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu grup, operasyonda hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarını ve Suriye bayraklarını taşıdı. Sloganlar atan grup adına konuşmayı ÖZGÜR-DER Başkanı Rıdvan Kaya yaptı.

“İDLİB’DE İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR”

Esed’in, saldırılarıyla 8 yıldır işlediği suçları İdlib’de zirvesine çıkardığını söyleyen Kaya, “Bugün İdlib bölgesinde açık bir insanlık suçu işleniyor. Hastaneler, fırınlar, okullar ve mescitlerin bombalandığını görüyoruz. Terörist kim; çocuklar mı, kadınlar mı, çaresiz yaşlı insanlar mı? Hayır” dedi.

RUSYA KONSOLOSLUĞU’NA TEPKİ VAR

Polis açıklama yapan gurubun İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu’na yürümesine izin vermedi. Grup adına ÖZGÜR-DER Başkanı Rıdvan Kaya’nın da aralarında bulunduğu 3 kişi, İdlib’de hayatlarını kaybeden sivillerin fotoğraflarının bulunduğu afişi konsolosluğun önüne asarak ayrıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir Cevap Yazın