Elektrik kesintisini jeneratörler bitirdi

Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’nda 24 saattir devam eden elektrik kesintisi kurulan jeneratörlerin çalışması ile sona erdi. Binalardan bazılarına elektrik verilmeye başlandı.
Erdek ilçesine bağlı İlhanköy Mahallesi’nden denizin dibinden kablolarla adaya sağlanan elektriğin kesilmesinin ardından Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
Geçici elektrik temini amacıyla Saraylar ve Badalan mevkisinde bulunan mermer ocaklarındaki jeneratörler, Marmara Adalar Belediyesi ekiplerince adanın merkezine ve Saraylar Mahallesi’ne getirildi. Jeneratörler çalıştırılarak bazı bölgelere enerji iletimi sağlandı.
Ayrıca, Kıyı Emniyeti ile UEDAŞ ekipleri, Erdek’ten Marmara Adası’na jeneratör ve trafoları beslemek amacıyla kablo taşıdı.
Öte yandan, Badalan bölgesindeki mermer ocaklarından getirilecek iki jeneratörle de Topağaç, Çınarlı ve Gündoğdu mahallelerine enerji temini amacıyla çalışmalar devam ediyor.
NE OLMUŞTU?
Marmara Adası’nda dün saat 15.00 sularında denizin dibinden giden enerji iletim kablolarının arızalanması nedeniyle elektrikler kesilmişti. Bunun üzerine UEDAŞ ve belediye ekipleri kabloların tamiri için çalışma başlatmış ancak denizdeki fırtına nedeniyle müdahalelerden sonuç alınamamıştı. Kesintinin bir gemiden atılan çapanın kabloya zarar vermesinden kaynaklandığı açıklanmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın