İstifa eden Irak Başbakanı Abdulmehdi’den flaş İran’dan Suud’a mektup iddiası

İstifa eden Irak Başbakanı Abdulmehdi, İran Devrim Muhafızları lideri Kasım Süleymani ile öldürüldüğü gün, Bağdat’ta görüşme planladıkları açıkladı. Abdülmehdi, Süleymani’nin öldürüldüğü sırada üzerinde Suudi Arabistan’a iletilmek üzere İran tarafından yazılmış bir mektubu taşıdığını da iddia etti.
Irak’ta istifa eden Başbakan Adil Abdulmehdi, İranlı general Kasım Süleymani ile öldürüldüğü gün, Bağdat’ta görüşme planlarının olduğunu söyledi.
Abdulmehdi, mecliste yaptığı açıklamada “Bağdat’ta öldürüldüğü gün Süleymani ile görüşme programı” olduğunu belirtti.
İRAN’DAN SUUD MEKTUBU
Gazete Duvar’ın aktardığına bilgiye göre Abdülmehdi, Süleymani’nin öldürüldüğü sırada üzerinde Suudi Arabistan’a iletilmek üzere İran tarafından yazılmış bir mektubu taşıdığını iddia etti.
Buna göre İran, Suudi Arabistan’la gerilimi düşürmek adına Irak’ın daha önce kendilerine ilettiği bir mesaja cevap yazmıştı.
NE OLMUŞTU?
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.
Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis’in de aralarında bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetmişti.
İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, “Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor.” ifadelerini kullanmıştı.
Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani’nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani’yi getirmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın