Çin’den Bitcoin bombası! Onlar da ona yöneldi!

Bitcoin’e karşı olmasıyla tanınan Çin hükümeti 180 derecelik dönüş yaparak, Bitcoin’i destekleme kararı aldı.
Bitcoin’e karşı olan devletlerin başında olan Çin, bu tavrını değiştirerek kripto para birimi Bitcoin’in merkezi haline gelmek için adımlar atmaya başladı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping“in geçtiğimiz yılın Ekim ayında Bitcoin’in önemini vurgulayan bir konuşma yapmasından sonra Bitcoin, Çin’de yoğun bir ilgi görmeye başladı.
Bu konuşmadan sonra Çin Komünist Partisi’nin üst düzey yöneticileri ve gazeteler her gün Bitcoin’den bahsediyor. Şi’nin konuşmasından kısa bir süre sonra, Bitcoin’in değeri yüzde 25’in üzerinde artış göstererek, 10 bin dolara çıktı. Bitcoin’le işlem yapan şirketlerin borsa değerleri de ciddi oranlarda yükselmeye başladı.
Bitcoin elde edilmesi için gerekli olan yüksek işlem kabiliyetine sahip bilgisayarlar, ciddi enerji tüketimine neden oluyor. Çin’de elektrik Avrupa’ya kıyasla yaklaşık beş kat daha ucuz. Bu Bitcoin üretiminde büyük avantaj sağlıyor. Dünyadaki kripto paraların yüzde 65’i Çin’den geliyor.
Çin’in Deqinq kentinde geçtiğimiz yılın Kasım ayında, uluslararası bir kongre düzenledi. Bu kongrede yapılan duyuruya göre, Çin Blockhain standartlarını belirlemek için bir komite kuracak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın