Ukrayna’dan İran’a 8 Şubat’a kadar süre!

Uçakları füze zannedilerek düşürülen Ukrayna Havayolları, İran’dan 8 Şubat’a kadar soruşturmayı tamamlamasını istedi.
Ukrayna Havayolları (MAU) Başkan Yardımcısı İgor Sasnovskiy, İran’ın düşürdüğü Ukrayna uçağına ilişkin olarak açıklamada bulundu.
Sasnovskiy, “Soruşturmayı sürdüren ülke yani İran, 30 gün içinde soruşturmayı bitirerek elde ettiği sonuçları açıklamak zorunda. 8 Şubat’a kadar bu sonuçların açıklanması gerekiyor” dedi.
“DNA TESTLERİ YAPILIYOR”
Konuya ilişkin bir diğer açıklama da Ukrayna Havayolları Başkanı Yevgeniy Dıhne’den geldi.
Dıhne konuya ilişkin, “Ölen vatandaşlarımızın cesetleri 4 farklı hastanede inceleniyor ve DNA testleri yapılıyor. DNA testlerini hızlı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kazada ölenlerin birçoğu İran’da defnedilebilir. Çünkü yakınları ve aileleri orada bulunuyor” ifadelerini kullandı.
KARA KUTU FRANSA’YA GÖNDERİLECEK
İran’ın uçağı düşürdüğünü itiraf etmesi ve kara kutuyu Fransa’ya göndereceğini açıklamasının ardından, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, kara kutunun incelenmesine dair detayları görüşmüştü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın