Hafter, Trablus ve çevresine girecek sivil uçakları tehdit etti

Libya’daki Hafter güçleri, Berlin Konferansı’nda yapılan ateşkes çağrısına rağmen Trablus ve çevresine girecek sivil uçakları düşürmekle tehdit ederek, Libya kıyılarında bir Türk mürettebatı ile Grenada bayraklı bir gemiyi ele geçirdiklerini iddia ettiler.

Terörist General Halife Haftar’ın önderliğindeki doğu merkezli Libya Ulusal Ordusu sözcüsü yaptığı açıklamada, İstanbul’dan askeri teçhizat taşıyan Libya’ya giden bir Boeing 747-412 izlediğini söyledi. Sözcü  Ahmed Mismari,  sivil uçakları kullanarak Libya Ulusal Mutabakat Hükümetine silah taşıyan sivil uçağı düşüreceklerini duyurdu.

Libya’daki Hafter güçleri, Berlin Konferansı’nda yapılan ateşkes çağrısına rağmen Trablus ve çevresine girecek sivil uçakları düşürmekle tehdit ederek, “Uçağın sivil statüsü askeri amaçlarla kullanıldığının tespit edilmesi halinde hiç bir ihtara gerek kalmaksızın uçaklar derhal düşürülecektir.”dedi.

Öte yandan Hafter yanlılarının  Doğu Libya güçlerinin Cumartesi günü Libya kıyılarında bir Türk mürettebatı ile Grenada bayraklı bir gemiyi ele geçirdiklerini iddia etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın