AB, uydularını Elazığ depremi için Türkiye’ye yönlendirdi

Elazığ ve Malatya’yı vuran Anadolu depreminin yakından takip edilmesi amacıyla uydularını Türkiye’ye yönlendirdiği bilgisini paylaşan AB, yardıma hazır olduklarını bildirdi.
Avrupa Birliği (AB), merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Copernicus Uydu Görüntüleme Sistemi’ni devreye soktuğunu duyurdu.
AB Komisyonunun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic, yaptığı yazılı açıklamada, tüm AB’nin Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu, Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi’nin (ERCC) durumu yakından izlediğini belirtti.
“DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”
Copernicus Uydu Görüntüleme Sistemi’nin Türkiye’nin talebi üzerine devreye sokulduğunu kaydeden Lenarcic, bu sistemin sahada arama kurtarma çalışmalarına destek olacağını, AB’nin daha fazla destek sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.
AB Konseyi Başkanı Charles Michel de Twitter hesabından, “Düşüncelerimiz Türkiye’deki depremde yakınlarını kaybeden ve yaralanların ailelerle. Destek vermeye hazırız.” paylaşımını yaptı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek yerel seçimin ardından ilk yatırımcılar toplantısını ABD’de yaptı

ABD’li yatırımcılara seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de Haziran 2028’e kadar seçim olmayacağını, …

Bir yanıt yazın