Bakan Soylu: 39 kişi enkazdan sağ kurtarıldı

Can kaybının 22’e yükseldiğini açıklayan İçişleri Bakanı Soylu “Depremin olduğu ilk andan itibaren toplam 39 kişiyi göçük altından sağ olarak çıkardık” dedi. Yaralıların durumu ile ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Koca da “Sağlık kuruluşlarına başvuran 1031 kişiden 382’si yaralıydı. Serviste takibi yapılan 128 hastamızdan 34’ünün tedavisi yoğun bakımda sürüyor” ifadelerini kullandı.
Elazığ ve Malatya’yı vuran depremin ardından bölgede incelemeler yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kameraların karşına geçti.
Son gelişmeleri aktaran Bakanlar Soylu, Koca ve Kurum canlı yayında depremde yakalandı.
CAN KAYBI 22’E YÜKSELDİ
Can kaybının 22’e yükseldiğini açıklayan İçişleri Bakanı Soylu “Depremin olduğu ilk andan itibaren toplam 39 kişiyi göçük altından sağ olarak çıkardık” dedi.
Soylu şunları kaydetti: Malatya Doğanyol’da 4 vatandaşımız, Elazığ’da 18 vatandaşımız deprem nedeniyle hayatını kaybetti. Şu anda bizim elimizdeki temel veriler çerçevesinde hayati fonksiyonlarıyla ilgili tedirginlik yaşayabileceğimiz bir hastamız yok.
Depremin olduğu ilk andan itibaren toplam 39 kişiyi göçük altından sağ olarak çıkardık. Doğanyol’da göçük altında kimse kalmadı.
Hasar nedeniyle Adıyaman Cezaevi’nin boşaltılmasının doğru olabileceği yönünde karar alındı.”
Yaralıların durumu ile ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Koca da “Sağlık kuruluşlarına başvuran 1031 kişiden 382’si yaralıydı. Serviste takibi yapılan 128 hastamızdan 34’ünün tedavisi yoğun bakımda sürüyor” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın