7 bin kişilik cruise gemisinde korona virüsü yokmuş!

İtalya’da 7 bin kişiyi taşıdığı açıklanan cruise gemisi koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı. Roma yakınlarındaki Civitavecchia limanına demir atan gemide, 27 Türk yolcunun olduğu açıklandı. İtalyan haber ajansı yapılan testlerin sonucunda gemide virüse rastlanılmadığını duyurdu.
İtalya’nın kuzeyindeki Savona kıyılarında bulunan Costa Smeralda isimli cruise gemisi, iki Çinli turistin koronavirüs taşıdığı şüphesi üzerine yetkililer tarafından karantinaya alındı.
Gemi izole edildi ve sağlık personeli tarafından kontroller başladı.
6 BİN YOLCUNUN KARAYA ÇIKIŞINA İZİN YOK
Cruise gemisinin ait olduğu Costa Crociere isimli şirketin sözcüsü, çinli turistlerin virüsü taşıyıp taşımadığından emin olunması için sağlık kontrolünden geçtiklerini, bu sırada geminin içerisindeki 6 bin yolcunun ise karaya çıkmasına izin verilmediğini söyledi.
25 OCAK’TA GELİP GEMİYE BİNDİLER
Reuters’ın haberine göre, yüksek ateş ve solunum güçlüğü çektiği belirtilen Çinli turistler İtalya’ya 25 ocakta gelerek aynı gün cruise gemisine bindi.
Turistlerin İtalya’ya gelmeden önce Marsilya ve Barselona’da bulundukları belirtildi. 54 yaşındaki kadında virüs semptomları görülürken, eşi semptom göstermedi.
YOLCULARIN İÇERİSİNDE 27 TÜRK VAR
Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Çinli bir çiftte koronavirüs bulunduğu şüphesiyle Civitavecchia Limanı’na demirlenen Costa Smeralda kruvaziyerinde 27 Türk yolcu bulunuyor.
Büyükelçilik yetkilileri, gemideki Türk yolcuların henüz kendileriyle irtibat kurmadığını belirtirken, buradaki vatandaşların yararlanması için büyükelçilik iletişim bilgilerini liman yetkilileriyle paylaştıklarını aktardı.
Gemide çalışan personelle birlikte 7 bin kişi olduğu belirtiliyor.
‘KORONAVİRÜSE RASTLANMADI’
NTV’nin İtalyan haber ajansına dayandırdığı haberine göre, gemide koronavirüse rastlanmadı. NTV canlı yayınına bağlanan Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli ise şüpheli yolcuya ilişkin “18.30’da tıbbi taramanın sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.
Yolcuların henüz gemiden ayrılmadığını belirten Esenli, şüpheli yolcunun karantina altında olduğunu söyledi.
YENİ TİP KORONAVİRÜS SALGINI
Virüs, ilk olarak Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019’da tespit edilmişti.
Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin’e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.
Virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Tayvan’da görülürken, bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Kamboçya, Sri Lanka, Hindistan ve Nepal de ülkelerinde virüsü taşıyan kişilerin olduğunu doğrulamıştı.
Ortaya çıktığı yerden dolayı “Vuhan virüsü” diye de adlandırılan yeni tip koronavirüs, çoğunlukla Çin’den bu ülkelere giden kişiler yoluyla Fransa, Kanada, ABD, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Finlandiya ve Almanya’ya da sıçramıştı.
Çin’de, bu sabah itibarıyla, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 170’e, virüs bulaşan kişi sayısı 7 bin 711’e yükselmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın