Çin: Teşekkürler Türkiye, kara gün dostu

Türkiye’nin Çin’e koronavirüs salgınını nedeniyle gönderdiği tıbbi yardım, ülke basınında geniş yer bulurken, Çinliler de sosyal medyadan Türkiye’ye teşekkürlerini iletti: Teşekkürler Türkiye, kara gün dostu. Türkiye, Çin halkının gerçek dostudur.
Türkiye’nin Çin’e yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınına karşı askeri kargo uçağı tıbbi malzeme gönderdi.
Ülkenin önemli gazetelerinden Halkın Günlüğü, söz konusu gelişmeyi “Türkiye, Çin’e tıbbi malzeme yardımı tedarik ediyor” başlığıyla okuyucularına duyurduğu haberinde, Türkiye’nin salgından koruyan maske ve tıbbi elbiseler gönderdiğini aktardı.
Haberde, Türk Hava Kuvvetlerine ait A400M kargo uçağının, bu malzemeleri bıraktıktan sonra Vuhan’daki Türk vatandaşlarını şehirden alıp Türkiye’ye götüreceğine dikkat çekildi.
“TÜRKİYE, ÇİN HALKININ GERÇEK DOSTUDUR”
Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliğinden Çin’in sosyal medya platformlarında paylaşılmasının ardından Çinli sosyal medya kullanıcılarından David Zhou, “Teşekkürler Türkiye, kara gün dostu. Türkiye, Çin halkının gerçek dostudur” ifadelerini kullandı.
Wang Şinpo da “Teşekkürler Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan, teşekkürler Türk halkı” yorumunu yaptı.
Bir kullanıcı da “Salgın bittikten sonra sizi Vuhan’a Huoguo ve Reganmian (Çin’e özgü et ve makarna yemekleri) yemeye beklerim” ifadelerine yer verdi.
‘KOCA YUSUF’A TIBBİ MALZEMELER DE YÜKLENDİ
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), yeni tip koronavirüs salgınının yaşandığı Çin’in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarını Türkiye’ye getirecek askeri kargo uçağına tıbbi malzeme yüklemişti.
Bu kapsamda, 1000 biyolojik tehlike tulumu, 93 bin 500 koruyucu filtreli maske, 1000 tek kullanımlık koruyucu kıyafetin bulunduğu Türk Hava Kuvvetlerine ait A400M kargo uçağı, Sağlık Bakanlığınca planlanan büyük tahliye operasyonu çerçevesinde sağlık ekiplerini ve ekipmanı aldıktan sonra Çin’e hareket etmişti.
Türkiye’den dün kalkan A400M askeri kargo uçağı, bugün Çin’in yeni koronavirüs salgını altındaki Vuhan kentine inerek malzemeleri Çinli yetkililere teslim ettikten sonra Türk vatandaşlarını şehirden alarak Türkiye’ye geri getirmek için yola çıktı.
Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen de Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Çin’in Vuhan şehrinde yaşayan Türk ve Azerbaycanlı vatandaşımızı almak üzere kargo uçağımız yola çıktı. Vatandaşlarımızın güvenliği için olağanüstü emek sarf ettik. Gururla söylüyorum ki; Türkiye, dünyanın her yerinde var gücüyle vatandaşlarının yanında olan güçlü bir devlettir.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın