Emekli maaşı bekleyenlere ve emekliye avans fırsatı!

Emeklilik başvurusu yapanlara sunulan avans imkanının, mevcut emeklilere de sağlanması gündemde. Onay çıkarsa, emekliler 3 maaş tutarında avans çekebilecek. Peki 2020’de avans tutarı ne kadar oldu? Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haber ve gelişmeler ile ilgili merak ettikleriniz haberimiz ekinde.
Ülkemizde emekli maaşlarının bağlanmasını bekleyenlere talepleri halinde 6 bin 972 liraya varan avans verilirken, bu imkanın benzerinin emekliler için de hayata geçirilmesi bekleniyor. Emekli maaşının bağlanmasını bekleyenlere yönelik avans uygulamasında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor.
Bu yıl için avansın tutarı 6 bin 972 lira. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.
Emeklilik başvurusu yapan kişiye avans ödemesi yapılması için, aylığın 90 gün içinde bağlanamamış olması ve yazılı başvuru yapılması gerekiyor.
TAKSİTLE KESİLECEK
Şimdi bu uygulamanın mevcut emekliler için de hayata geçirilmesi gündemde. Bu konuda gözler Çalışma Bakanlığı’nda. Emekliler, bu imkanı dört gözle bekliyor.Eğer bu sistem hayata geçerse; emekliler nakit sıkıntısı yaşadıklarında SGK’ya yazılı başvuru yaparak maaşlarının 3 katına kadar avans isteyebilecek. En düşük maaşın bin 258 lira 69 kuruş olduğu dikkate alındığında, en az avans 3 bin 776 lira olacak.
Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek.
İSTEYENE AVANS İMKANI
Emekli aylığının bağlanmasını bekleyenlere 6 bin 972 liraya varan avans ödeniyor. Mevcut emekliler de talepler hayata geçerse 3 maaş avans çekebilecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın