İran’da koronavirüsten 2 kişi hayatını kaybetti

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Kum kentinde solunum yetmezliği şikayetiyle gözetim altında tutulan ve yeni tip koronavirüs test sonuçları pozitif çıkan 2 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Bugün İran’da bir hükümet sözcüsü ülkede 2 şüpheli hasta üzerinde yapılan koronavirüs testlerinin sonuçlarının pozitif geldiğini duyurmuştu.
2 BİNDEN FAZLA ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ
Vakaların Kum kentinde görüldüğü ve enfekte olmuş iki hastanın da izole edildiği açıklanmıştı. Şu ana kadar dünyada koronavirüs bağlantılı 2 binden fazla ölüm yaşandı ve 75 bin 199 vaka doğrulandı. 6 ölüm dışında can kaybı yaşanan tüm vakalar Çin’de görüldü.

Kum Tıp Üniversitesi Rektörü Muhammed Rıza Kadir de İran medyasına yaptığı açıklamada, son 4 günde solunum yetmezliği şikayetlerinde artış olduğunu belirtti.
Virüs hastalıklarıyla mücadele için Kum’da bir hastanenin tahsis edildiğini söyleyen Kadir, ihtiyaç olması halinde ikinci bir hastaneyi de hizmete sokacaklarını aktardı.
İlk olarak Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019’da tespit edilen Kovid-19’un kısa sürede diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü “acil durum” ilan etmişti. Çin’de Kovid-19 salgını nedeniyle can kaybı 2 bin 5’e, virüs bulaşan kişi sayısı da 74 bin 185’e çıkmıştı.
Okullar 1 gün tatil
İran’ın Kum kentinde koronavirüs nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yarın okullar tatil edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Katil İsrail yine sivilleri vurdu!

7 Ekim’den bu yana on bilerce sivili katleden İsrail ordusu, sabahın erken saatlerinde Gazze Şeridi’nin …

Bir yanıt yazın