Rusya savaş uçaklarıyla Türk askerini vurup, çağrıda bulundu!

Ilımlı askeri muhaliflerin İdlib’in güneyinde operasyon başlatmasının ardından Rusya’dan konu ile alakalı son dakika açıklaması geldi.
Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Türk ordusunun Suriye’deki muhaliflere destek verdiğini belirtti. Açıklamada Ankara’ya muhaliflerin faaliyetlerine destek vermeyi ve onlara silah sevk etmeyi durdurma çağrısı yapıldı.
Türkiye’nin muhaliflere topçu atışlarıyla destek verdiği belirtilirken, Rus savaş uçaklarının muhalifleri vurduğu kaydedildi.
İDLİB’DEN ŞEHİT HABERLERİ GELDİ
Rusların açıklamasından kısa süre sonra ise Milli Savunma Bakanlığından (MSB) son dakika açıklaması geldi. Açıklamada, “İdlib bölgesindeki unsurlarımıza yapılan hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız da yaralanmıştır” denildi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da “İdlib’de bugün ve birkaç haftadır en kötü insani dramlardan biri yaşanıyor. Beşşar Esed rejiminin İdlib’de sivil halka karşı birkaç haftadır düzenlediği saldırıları şiddetle kınıyorum” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın