Yunanistan mülteci akınına uğradı! AB acil koduyla toplanıyor

Türkiye’nin kapıları açmasıyla Yunanistan’dan bir son dakika hamlesi daha geldi. Yunanistan mülteci akınına karşı önlemler alınması için AB Dışişleri Bakanları Konseyine acil toplantı talebinde bulundu.
Basındaki haberlere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile telefonda görüştü.
Dendias, görüşmede, Borrell’i düzensiz göçmen meselesiyle ilgili bilgilendirdi ve AB Dışişleri Bakanları Konseyinin acilen toplanmasını talep etti.
Nikos Dendias, aynı konuya ilişkin ABD’nin Atina Büyekelçisi Geoffrey Pyatt ile bir araya gelmesinin yanı sıra Avusturya, Bulgaristan ve Kuzey Makedonyalı mevkidaşlarıyla da telefon görüşmeleri yaptı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek yerel seçimin ardından ilk yatırımcılar toplantısını ABD’de yaptı

ABD’li yatırımcılara seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de Haziran 2028’e kadar seçim olmayacağını, …

Bir yanıt yazın